❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení připojení k wifi provideru

Návody a problémy s konfigurací.
keny

Nastavení připojení k wifi provideru

Příspěvekod keny » 7 years ago

Zdravím, potřeboval bych poradit s nastavením připojeni k internetu přes nového providera. Zatím používám připojení od O2 VDSL mám modem Comtrend nastaven jako bridge do Mikrotiku RB962UiGS-5HacT2HnT který je nastaven jako router pro celou domácí síť. Chci přejít na wifi připojení přes MIKROTIK LHG HP5. Potřebuji nastavit LHG HP5 pro připojení k síti provideru s tím že RB962UiGS bude stále hlavní router v síti. Co mě napadá tak asi opět přes bridge ale v nastavení sem trochu stracen. Děkuji za rady
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Nastavení by snad měl provést poskytovatel ne?
0 x

keny

Poskytovatel mi sdělí připojovací údaje do sítě, Mikrotik LHG HP5 je moje zařízení takže o nastavení se musím postarat já.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

toto bude asi nějaké czfree jinak si tento přístup nedovedu představit k zákazníkům :(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Na LHG vytvoř bridge pro wlan a eth a na wifi nastav station-bridge. Tím uděláš z LHG jenom čistý bridge. IP a ostatní věci můžeš řešit až na druhém RBčku.
0 x

keny

LHG mám nastavené, přesně to sem chtěl předávat všechno na RB. A na RB smažu interface na O2 vdsl a vytvořím nový interface na LHG anebo stačí jenom základ na ether1? Chápu že musím přenastavit NAT a firewal.
0 x