❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

hotspot,capsman na rb

Návody a problémy s konfigurací.
ROG

hotspot,capsman na rb

Příspěvekod ROG » 7 years ago

zdravim
mel bych dotaz jestli lze a pripadne jak nastavit nekolik routerbordu za sebou,tzn capsman-cap1-cap2-cap3... tak aby sli konfigorovat z jednoho centralniho rb a na vsech bezel hotspot?
na rb mam hotspot jiz nakonfigurovan ale kazdy rb ma svoji adresu coz neni moc dobre reseni.
-capsman neni nutnost spis chci, aby vsechny hotspoty na vsech rb bezely transparentne v bridge
0 x

Sidi

Příspěvekod Sidi » 7 years ago

Já to řešil pomocí VLAN. Jedna VLAN soukromá (neomezená rychlost, vlastní SSID), druhá VLAN pro hotspot a na routeru s capsmanem jsem na dané VLAN vytvořil hotspot. Každá VLAN má vlastní rozsah i DHCP server.
0 x

ROG

popravde vlany jsem jeste nenastavoval na rb
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

capsman přece v defaultu zabaluje provoz na casmana do tunelu a tam si to může hodit do čeho chceš. Takže používání nějakých vlanů odpadá. Dokáže to pro každý ssid solo. Ale tvůj dotaz nechápu "ale každý rb má svojí adresu"... a jakou by měl mít adresu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ROG

routery bezi v siti kde je dhcp, tzn ze na kazdem CAP musim nastavit hcp klienta? nebo to neni nutny k tomu aby hotspot fungoval?
vesmes to neni problem dokazu to napojit tak aby ty routry byly vsechny zapojene do jednoho-coz asi vyzaduje CAPSMAN?
0 x

ROG

jde nastavit hotspot tak aby se uzivatel prihlasil bez loginu na příklad 30min a pak ho to vykopne?
0 x