❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Priorizace provozu Pohoda

Návody a problémy s konfigurací.
Gradd

Priorizace provozu Pohoda

Příspěvekod Gradd » 7 years ago

Ahoj nevíte někdo jak priorizovat provoz SW Pohoda E1 SQL?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Zjisti si TCP port SQL serveru a priorizuj provoz přes něj.

Doporučoval bych ovšem spíš mít dostatek kapacity, abys to moc dělat nemusel. Jak musíš, tak už jedeš dost na stropě ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Gradd

Příspěvekod Gradd » 7 years ago

No ono je to tak ze máme konektivitu 10/10 od O2 víc nám tady nejsou schopni poslat. Už se řeší jiný dodavatel konektivity.
V současnosti je server s Pohodou o cca 10km dál ve druhé budově. Do Pohody se všichni klasicky přihlašují přes vzdálenou plochu.
Mezi vnitřní sítí která je tady a místní sítí která je v druhé budově se točí IPsec tunel. Pravidla pro priorizaci mám zřejmě špatně nepočítají mi pakety. Když se začnnou tahat zpropadnené WIN aktualizace je to peklo.... a to nepočítám další provoz co tvoří uživatelé... youtube, spotify, web etc....

Měl by prosím někdo nějaký tip jak to správně nastavit?
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

Tak to je ten původní dotaz asi dost mimo.
Potřebujete prioritizovat RDP - 3389 TCP.
Pohoda pak zjevně běží lokálně.
Mirek
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Vzdálená plocha je trochu něco jiného (a s pohodou to nic společného nemá). Priorizuj ten tunel. Přesně ti to asi nikdo nenapíše, musíš vyjít z příkladů.
A nečekej zázraky ... paket, který ti přijde, tak ti prostě přijde. Dobře řídit dokážeš leda odchozí provoz.

Ale já ji kdysi provozoval na ISDN (64kbps ...), ta jede vždy.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.