❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Priorizace provozu Pohoda
Zjisti si TCP port SQL serveru a priorizuj provoz přes něj.
Doporučoval bych ovšem spíš mít dostatek kapacity, abys to moc dělat nemusel. Jak musíš, tak už jedeš dost na stropě ...
Doporučoval bych ovšem spíš mít dostatek kapacity, abys to moc dělat nemusel. Jak musíš, tak už jedeš dost na stropě ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No ono je to tak ze máme konektivitu 10/10 od O2 víc nám tady nejsou schopni poslat. Už se řeší jiný dodavatel konektivity.
V současnosti je server s Pohodou o cca 10km dál ve druhé budově. Do Pohody se všichni klasicky přihlašují přes vzdálenou plochu.
Mezi vnitřní sítí která je tady a místní sítí která je v druhé budově se točí IPsec tunel. Pravidla pro priorizaci mám zřejmě špatně nepočítají mi pakety. Když se začnnou tahat zpropadnené WIN aktualizace je to peklo.... a to nepočítám další provoz co tvoří uživatelé... youtube, spotify, web etc....
Měl by prosím někdo nějaký tip jak to správně nastavit?
V současnosti je server s Pohodou o cca 10km dál ve druhé budově. Do Pohody se všichni klasicky přihlašují přes vzdálenou plochu.
Mezi vnitřní sítí která je tady a místní sítí která je v druhé budově se točí IPsec tunel. Pravidla pro priorizaci mám zřejmě špatně nepočítají mi pakety. Když se začnnou tahat zpropadnené WIN aktualizace je to peklo.... a to nepočítám další provoz co tvoří uživatelé... youtube, spotify, web etc....
Měl by prosím někdo nějaký tip jak to správně nastavit?
0 x
Tak to je ten původní dotaz asi dost mimo.
Potřebujete prioritizovat RDP - 3389 TCP.
Pohoda pak zjevně běží lokálně.
Mirek
Potřebujete prioritizovat RDP - 3389 TCP.
Pohoda pak zjevně běží lokálně.
Mirek
0 x
Vzdálená plocha je trochu něco jiného (a s pohodou to nic společného nemá). Priorizuj ten tunel. Přesně ti to asi nikdo nenapíše, musíš vyjít z příkladů.
A nečekej zázraky ... paket, který ti přijde, tak ti prostě přijde. Dobře řídit dokážeš leda odchozí provoz.
Ale já ji kdysi provozoval na ISDN (64kbps ...), ta jede vždy.
A nečekej zázraky ... paket, který ti přijde, tak ti prostě přijde. Dobře řídit dokážeš leda odchozí provoz.
Ale já ji kdysi provozoval na ISDN (64kbps ...), ta jede vždy.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.