Ahoj lidi, chtěl bych Vás poprosit o zkušenosti dude na mikrotiku, testuji verzi 6.39.2, funguje asi vše na co jsem zvyklý, nicméně na jedné věci jsem se přece zasekl a to vlastní ikony nahrané přes winbox do files, dude nezobrazí nic a navíc po restartu tyto soubory mizí. Z prostředí windows s tímto nebyl problém, proto bych se rád zeptal zkušených.
Dále nevím ohledně stability a vytíženosti, až to bude hlídat cca 300 zařízení a co vlastně tyhle nové verze pro routerborad přinášejí.
Moc děkuji za jakékoli postřehy, zda nechat win nebo se přechod na RB vyplatí.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
The dude 6.39.2
na 6.39.2 jsme přešli minulý týden, je to už stabilní, monitorujeme tím asi 1200 zařízek, mraky grafů. Ty ikony nepoužívám tak nevím, jen vím, že ty co jsem tam měl ve staré verzi se exportem do nové nepřenesli, ale nijak jsem to neřešil. Mám to na Atomu, systém je na nějaké CF kartě tuším a na Dude jsem do toho přidal SATA disk. Mám tam uptime 30 dní.
0 x
jo, akorát atom neni rbčko. Pokud vim tak mikrotik vydal RB1100AHx4 s 64GB ssd diskem právě pro dude. Cena neni nijak přehnaná takže to neni špatná volba.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Naše zkušenost je že podklad mapy náhodně vypadává, ikony drží. Sere mě ta mapa, updatujeme na každou novou verzi a beze změny, dva dny drží a pak je to bez podkladu. O výkonu toho armu si nedělám iluze. Ping je jen jako jede, nejede. Víc k ničem u i na xeon e3 ve virtualu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
6.39.2 mi nevyčítá SNMP se switchů, jenom z RBček... snmpwalk normálně najde vše, ale interface nic.
0 x
se SNMP problém nemám, čte mi to ze všeho, mikrotiky, ubnt, racomy a další spoje i switche HP a EdgeCore
ping bych taky řekl že funguje mnohem lépe než dřív, teď už tam skáčou opravdové časy a ne 1, 16 a 32ms jako dřív
ale ikony a pozadí mapy nepoužívám, tak nevím
jako pozadí mapy používáte co? nějakou skutečnou mapu do které si ty prvky rozházíte?
ping bych taky řekl že funguje mnohem lépe než dřív, teď už tam skáčou opravdové časy a ne 1, 16 a 32ms jako dřív
ale ikony a pozadí mapy nepoužívám, tak nevím
jako pozadí mapy používáte co? nějakou skutečnou mapu do které si ty prvky rozházíte?
0 x
Ano, skutecnou mapu. Mame hlavni mapu kam davame vysilace na mista kde sou a spojujeme je a vnich jsou stroje co jsou na danem sajtu +submapy kam to sviti dal a submapka te hlavni abych se dostal hned na uvodni napu( ty male v submape jsou prokresleny i do hlavni mapy) je to klasicka letecka ze seznamu.
0 x
A jak jste tam dostali tu mapu? Chtělo by to asi co největší rozlišení a zabraz velkou oblast, pro tu hlavní mapu s AP a skoky mezi němi???
0 x
Zdravim, nemate problemy so zobrazenim grafov linkov?Mmne to v novych dude robi problemy ide OK len v 3.6 na x86 v pohode.
0 x
Zapa_CBS píše:A jak jste tam dostali tu mapu? Chtělo by to asi co největší rozlišení a zabraz velkou oblast, pro tu hlavní mapu s AP a skoky mezi němi???
Hele delas asi den printscreeny a pak je proste ve photoshopu spojis a podklad se prida do files a potom v mape ktera je ta hlavni treba si ji nazvi all si das settings a tam je posledni zaloska podklad, vyberes z files a jedes, pridavas sub mapy a do nich zarizeni a dalsi submapy. Delame max tri vnoreni. Hlavni mapa, lokalita sajt, pripadne bytovka v tom sajtu. Ostatni jsou pres submapy v hlavnim mape a v prvnim vnoreni(submape). Nase dude neukazu, ale muzu ti naklikat jak to mame, kdyz mi do nejakeho tveho posles pristupy.
0 x