❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zatuhávající SXT a RB na jednom AP

Návody a problémy s konfigurací.
Robotvor
antispam: Ano

Zatuhávající SXT a RB na jednom AP

Příspěvekod Robotvor » 8 years ago

Zdarec, řeším teďka neustále opakující se problém, že se nám na jednon AP zasekávají SXT RBSXTG-5HPnD-SAr2 a RB911 které je jako PtP. Ten RB911 jsem už i měnil za uplně nový kus ( opět ten samý problém ) RB se sekne takovým způsobem že jej nerestartne ni nastavený watchdog, pomůže to jen vytažení z elektriky. Když na místo dojedu tak winbox mě ty RB vyskenuje ale nejde se do nich dostat jak přes MAC tak přes IP. Zkoušel jsem jak upgrade systému tak downgrade, ale nic nepomáhá.

Na AP je i záložní zdroj a RB a SXT jsou napájené pomocí UBNT POE 24V 1A, které jsem už taky měnil ale bezezměny. SXT je nastavené jako AP v bridgi...nic speciálního.

Neřešil někdo podobné věci ?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Kabel + koncovky su ok ? Ten UBNT zdroj ti napaja SXT+RB alebo kazdy MK ma vlastny ubnt zdroj ? Kedze sa ti RB zasekava uplne cele tak to vidim na problem v napajani pripadne zariadeni ako takom. Mas okrem ROS upgradnuty aj fw ?
0 x

Robotvor

Gemb píše:Kabel + koncovky su ok ? Ten UBNT zdroj ti napaja SXT+RB alebo kazdy MK ma vlastny ubnt zdroj ? Kedze sa ti RB zasekava uplne cele tak to vidim na problem v napajani pripadne zariadeni ako takom. Mas okrem ROS upgradnuty aj fw ?

Každé zařízení má svoje napájení. FW upgradnutý taky. Kabely jsou stíněné FTP včetně stíněných koncovek.

Zařízení sem vyměnil za uplně nové a problém přetrvával. Místo UBNT PoE jsem tam zkoušel i uplně jiné a taky to samé.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Prehrievanim to nemoze byt ? Osobne som sa s mikrotikom nestretol ktory by zamrzol v tomto pocasi...skor bol problem s UBNT (nanobridge a pod). Mas na to zariadenie spraveny nejaky dohlad, vycitavanie udajov cez snmp ? Zistit moment kedy ti to zamrzne, ci je to trafficom, teplotou alebo v urcity cas, pripadne vyrobna vada novych MK ? wireless protokol si neskusal menit ?
Co som sa stretol s mrznutim SXT, tak to bolo u klienta...upgradol sa ros+fw, vymenil sa zdroj niekolko krat a stale mrzlo tak, ze zostalo SXT nedostupne na wlan aj ether. Pomohla len vymena za novy kus. Tienenie kabla je dobre uzemnene ? Nemoze sa stat, ze by sa ti dostal po tieneny do zariadenia cudzi potencial ?
0 x

Robotvor

Ten RB911 sem měnil za RB411AH + karta R52N-M ale probém stejný. Prostě to nechápu....dohled tam žádný není. Připojený je na to jen jeden klient.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Co tam máš na bezdrátu za protokol?
0 x

Robotvor

kure05 píše:Co tam máš na bezdrátu za protokol?

Je tam nv2 ale myslim ze tam byl i nstreme, ale to si nejsem na 100% jistý.
0 x