❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB RB941 hAP - problémy s wifi

Návody a problémy s konfigurací.
SpeedyGT

RB RB941 hAP - problémy s wifi

Příspěvekod SpeedyGT » 8 years ago

Zdravím všechny,
nasadili jsme do sítě pár RB hAP (přesně je to Mikrotik RouterBOARD RB941-2nD-TC hAP Lite), ale máme problémy s výpadky wifi i na pár metrů. Wifi se odpojuje, chvíli je klient přihlášený, pak ho to z nenámého důvodu kopne a znova se přihlásí a podobně. Stává se nám to u více klientů.

Nastavení: ap bridge, 802.11b+g+n, 20Mhz kanál, kanál je napevno zvolený, WPA2-AES only, výkon default, czech rep. Wifi je v bridgi z ostatními porty, DHCPko na 1d.

Ostatní nastavení viz screenshot:

wifi.png
wifi.png (34.42 KiB) Zobrazeno 4430 x
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 8 years ago

Jo, toho jsem si taky všiml ale taky by mě to zajímalo...
0 x
::RouterLEGOboard::

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

neregistrujem žádný problém na možná už stovce těchle rbček. Jakou tam máte verzi? Jo a říkat u mikrotiku že z neznámého důvodu vykopne klienta je dost divný. Je tam přece log.

Obecně se doporučuje mít konfig pro apple hračky tzn. g/n + multicast helper na full.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Kaja

Příspěvekod Kaja » 8 years ago

Muzes sem hodit config? Urcite postaci sekce wireless.
Dost by mne zajimal vysledek lidi, kteri maji tento problem po aplikaci tve konfigurace.

K.

hapi píše:neregistrujem žádný problém na možná už stovce těchle rbček. Jakou tam máte verzi? Jo a říkat u mikrotiku že z neznámého důvodu vykopne klienta je dost divný. Je tam přece log.

Obecně se doporučuje mít konfig pro apple hračky tzn. g/n + multicast helper na full.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 8 years ago

Mám taky problémy a to je čistá konfigurace, ať to je samostané ap, či řízené CAP
0 x

SpeedyGT

Teď jsem tam zkusil přihodit další nastavení:

802.11g+n (bez béčka)
WMM enabled
Multicast helper: full

Při odpojování to hlásilo: xx:xx:xx:xx:xx:xx@Wifi: disconnected, extensive data loss. Přitom to bylo hned vedle, signál na -40 a rušení v podstatě nula.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Jakou máte verzi? Někde v 6.34.x se to chovalo "divně". Od té doby nepozorujeme problémy...
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

A co problem se sifrovanim na danem zarizeni - zapnete tkip i aes, sice to degraduje Nko, ale na test to staci. Popr. sifrovani vypnete uplne. Jinak ja osobne taky nemam problemy a rovnez jsem jich nasadil uz x ks.
0 x

SpeedyGT

Tak to dělá pořád, v6.39.2 a FW 3.36.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

A jaké zařízení to vyhazuje? V danou chvíli všechny přihlášené klienty nebo třeba jen jednoho?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

A co to sifrovani? Porad mnoho nezodpovezenych otazek ...
0 x