Zdravím všechny,
nasadili jsme do sítě pár RB hAP (přesně je to Mikrotik RouterBOARD RB941-2nD-TC hAP Lite), ale máme problémy s výpadky wifi i na pár metrů. Wifi se odpojuje, chvíli je klient přihlášený, pak ho to z nenámého důvodu kopne a znova se přihlásí a podobně. Stává se nám to u více klientů.
Nastavení: ap bridge, 802.11b+g+n, 20Mhz kanál, kanál je napevno zvolený, WPA2-AES only, výkon default, czech rep. Wifi je v bridgi z ostatními porty, DHCPko na 1d.
Ostatní nastavení viz screenshot:
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB RB941 hAP - problémy s wifi
Jo, toho jsem si taky všiml ale taky by mě to zajímalo...
0 x
::RouterLEGOboard::
neregistrujem žádný problém na možná už stovce těchle rbček. Jakou tam máte verzi? Jo a říkat u mikrotiku že z neznámého důvodu vykopne klienta je dost divný. Je tam přece log.
Obecně se doporučuje mít konfig pro apple hračky tzn. g/n + multicast helper na full.
Obecně se doporučuje mít konfig pro apple hračky tzn. g/n + multicast helper na full.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Muzes sem hodit config? Urcite postaci sekce wireless.
Dost by mne zajimal vysledek lidi, kteri maji tento problem po aplikaci tve konfigurace.
K.
Dost by mne zajimal vysledek lidi, kteri maji tento problem po aplikaci tve konfigurace.
K.
hapi píše:neregistrujem žádný problém na možná už stovce těchle rbček. Jakou tam máte verzi? Jo a říkat u mikrotiku že z neznámého důvodu vykopne klienta je dost divný. Je tam přece log.
0 x
Mám taky problémy a to je čistá konfigurace, ať to je samostané ap, či řízené CAP
0 x
Teď jsem tam zkusil přihodit další nastavení:
802.11g+n (bez béčka)
WMM enabled
Multicast helper: full
Při odpojování to hlásilo: xx:xx:xx:xx:xx:xx@Wifi: disconnected, extensive data loss. Přitom to bylo hned vedle, signál na -40 a rušení v podstatě nula.
802.11g+n (bez béčka)
WMM enabled
Multicast helper: full
Při odpojování to hlásilo: xx:xx:xx:xx:xx:xx@Wifi: disconnected, extensive data loss. Přitom to bylo hned vedle, signál na -40 a rušení v podstatě nula.
0 x
Jakou máte verzi? Někde v 6.34.x se to chovalo "divně". Od té doby nepozorujeme problémy...
0 x
A co problem se sifrovanim na danem zarizeni - zapnete tkip i aes, sice to degraduje Nko, ale na test to staci. Popr. sifrovani vypnete uplne. Jinak ja osobne taky nemam problemy a rovnez jsem jich nasadil uz x ks.
0 x
A jaké zařízení to vyhazuje? V danou chvíli všechny přihlášené klienty nebo třeba jen jednoho?
0 x