❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Karticky - rozdily

Návody a problémy s konfigurací.
belmorfeus

Karticky - rozdily

Příspěvekod belmorfeus » 18 years ago

Zdravim prosim mohl by sem nekdo napsat svoje zkusenosti s kartickama CM9,CM10 popr. CM11, tady jo to vsechno dost rozstrkane a nikde neni jejich poradne srovnani, ktera je lepsi jestli staci CM9 nebo musi byt CM11 apod.
Mám totiž takový problém že když jsem vyměnil CPX distribuci za CM9 karticku (2.4 Ghz distribuce) tak se mi polovina klientu nepripojila popr. mela malý signál apod. Chtěl bych vědět jestli máte někdo podobné zkušenosti a jestli by CM10 nebo CM11 pomohla.

PS: Běží mi to na RB133 a je na tom asi 20 klientů.
0 x

viktor13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod viktor13 » 18 years ago

No my mame v sieti podobny problem. Momentalne pouzivame ako vysielacie AP Ovislink WL5460. To sme chceli nahradit WiFi kartou v mikrotiku. Tak sme aj spravili. Ako kartu sme pouzili CM10 miniPCI bezdrátová karta ARg5214 (5006X). Na mikrotiku sme videli vsetkych klientov, ale so slabym signalom. Kartu sme zhavili naplno a pouzili sme tu istu antenu ako s Ovislinkom - nebolo nou vobec hybane. Signal jednotlivych klienotov bol tak slaby, ze spojenia vypadavali a cela siet bola nestabilna. Museli sme sa okamzite vratit k Ovislinku ako vyiselaciemu bodu. Vie niekto poradit co sme mohli robit zle, alebo su tieto karty tak slabe? Ze su slabe si ale nemyslim. Kartu sme skusali na 5 Ghz spoj s providerom a signal bol vynikajuci. Akurat nas provider pouziva WDS so specifickymi APckami a MK sa s tym nevedel vysporiadat a pripojit sa k nemu. Ak ma niekto nejake kladne skusenosti s tymito kartami prosim ozvite sa.
0 x