❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Shutdown by watchdog

Návody a problémy s konfigurací.
whipp

Shutdown by watchdog

Příspěvekod whipp » 8 years ago

Dobrý den, koupil jsem RB952Ui-5ac2nD-TC nastavil ho přes QuickSet + jsem nastavil DHCP server.
Mikrotik se mi každý den minimálně jednou restaruje - pokud zapnu watchdog vyhazuje to tohle

Kód: Vybrat vše

may/24/2017 20:09:46 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/24/2017 20:45:29 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 03:06:42 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 23:28:03 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/26/2017 19:47:07 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:18:28 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:21:57 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/28/2017 11:52:50 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

když ho nechám vypnutý router se zasekne a musím ho restartovat ručně.

Mohl by mi prosím někdo poradit jak a kde hledat chybu - co by to nejčastěji mohlo způsobovat?

Mám ho jako domácí router - nic speciálního po něm nechci - jen stabilní síť.

Díky.
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 8 years ago

No v logu to vypisuje, jako kdyby někdo outer vytáhl ze zásuvky. Zkoušel si vyměnit zdroj?
0 x

whipp

0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

watchdog timer... chyba ROS jaky pouzivas ?
kdyby to bylo elektricky tak by MK psal jen, router was rebooted without proper shutdown
0 x

whipp

v6.39.1
děje se to náhodně během dne
s mnohem větší intenzitou pokud se připojím přes winbox nebo webfig k routeru
vyměnil jsem i dráty všechny na cat 6 ale nepomohlo to
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

Mas tam nastaveny watchdog?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

rsaf

Příspěvekod rsaf » 8 years ago

Zkusil bych router vyresetovat do defaultu, možná znova nainstalovat ROS (netinstall), možná chvíli počkat na další verzi ROS jestli nevyjde nějaká oprava. Jinak bych kontaktoval support mikrotiku a/nebo ho vyreklamoval... podle mě to bude hardwarový problém (vadná paměť...) - router se "sekne" ale díky watchdogu se to projeví jen rebootem a jede se dál...
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

A nebo ten watchdog jednoduse blbne... mozna bych zkusil i jinou verzi ros...
0 x

whipp

Default a přechod na jinou verzi ROS sem dělal, tak zkusím počkat. Rozhodně je to dost zklamání.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Ja tuhle verzi mk pouzivam a naprosto v pohode... posli suppout.rif na mk...
0 x

whipp

Akorat sem udelal prechod na 6.40 RC
https://www.dropbox.com/s/9oqpxd6juyig3pg/supout.rif?dl=0

stačí aby se připojilo k routeru další zařízení a watchdog udělá restart
0 x

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 8 years ago

whipp píše:Dobrý den, koupil jsem RB952Ui-5ac2nD-TC nastavil ho přes QuickSet + jsem nastavil DHCP server.
Mikrotik se mi každý den minimálně jednou restaruje - pokud zapnu watchdog vyhazuje to tohle

Kód: Vybrat vše

may/24/2017 20:09:46 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/24/2017 20:45:29 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 03:06:42 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 23:28:03 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/26/2017 19:47:07 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:18:28 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:21:57 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/28/2017 11:52:50 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

když ho nechám vypnutý router se zasekne a musím ho restartovat ručně.

Mohl by mi prosím někdo poradit jak a kde hledat chybu - co by to nejčastěji mohlo způsobovat?

Mám ho jako domácí router - nic speciálního po něm nechci - jen stabilní síť.

Díky.

Jestli se ti sekne RB bez nejake priciny, pak se bude jednat o HW watchdog tj. stim RB neco neni v poradku po HW strance, coz muze byt ale i vadny zdroj
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

whipp

Tak udělal sem si z Raspberry Pi náhradní AP - zatím je bohužel stabilnější než slavný mikrotik, kterej obratem dám na reklamaci.
Díky za reakce
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

kdyz to chipne na watchodg timer tak je nekde chyba v ROS. tezko rict co se v nem kaci, jestli ma problem primo deska, nebo souborvy system. Hlavne nevypinat watchdog jinak se ta deska sekne a musi se restartovat elektricky.
0 x