❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

xl626 regulace

Návody a problémy s konfigurací.
dejvass

xl626 regulace

Příspěvekod dejvass » 18 years ago

je to stupidní otázka ,ale nikde jsem nemohl najít odpověï ... čili dá se regulovat ZCOM 626 mikrotikem ?

nikde jsem bohužel nenašel jak to tam najít..
mohl by mi pls. někdo poradit?

mám tam nastaveno regulatory domain, czech republik ..
anténa gain je spočítána tak ,že je od zisku atény odečtena kabeláž dBi,

a to jsem tam napsal.. ale bohužel z čtu mi řekli ,že to smažím 2 dBi nad normou... prosím poraïte ..

děkuji

a nebo mám toho zcoma vyhodit a dát tam jinou kartu ?? ale jakou ??

:?: :?: :?: :?:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

dejvass píše:je to stupidní otázka ,ale nikde jsem nemohl najít odpověï ... čili dá se regulovat ZCOM 626 mikrotikem ?

nikde jsem bohužel nenašel jak to tam najít..
mohl by mi pls. někdo poradit?

mám tam nastaveno regulatory domain, czech republik ..
anténa gain je spočítána tak ,že je od zisku atény odečtena kabeláž dBi,

a to jsem tam napsal.. ale bohužel z čtu mi řekli ,že to smažím 2 dBi nad normou... prosím poraïte ..

děkuji

a nebo mám toho zcoma vyhodit a dát tam jinou kartu ?? ale jakou ??

:?: :?: :?: :?:

U XI626 se nastavuje vyzařování 30 100 nebo 200mW a to ještě podle podle toho jakou máš kartu. Mám 100mW provedení a nastavení 30 nebo 100mW nemá vůbec žádný rozdíl takže pochybuju že to vůbec pod MK funguje. Nastavení regularory domain a antenna gain na tohle nemá žádný vliv a u prism karet bude podle mě nefunkční
0 x

dejvass

hmm, tak to budu muset zřejmě hodit nějakýho atherosa.
abych mohl spát klidněji...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

dejvass píše:hmm, tak to budu muset zřejmě hodit nějakýho atherosa.
abych mohl spát klidněji...

Nebo dát delší kabel
0 x

dejvass

taky možnost ,ale raději tam hodím toho atherose..
akorát nevím když místo toho zcoma hodím tu druhou kartu jestli zůstane nastavení v mikrotiku tak jak bylo ... a nebo to budu muset předrbaat celí znovu..
0 x

dejvass

hmm, tak potvrzeno,, jsem to včil zkusil ano 626 se nedá regulovat v mikrotiku a nebo aspoň nevím jak... atheros funguje skvěle, . čili mám tam nastavení regulatory domain, czech a anténu - kabeláž raděj jsem 4dBi přičetl abych tedy neporušoval normu...
a snad to bude v pořádku...
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 18 years ago

dejvass píše:hmm, tak potvrzeno,, jsem to včil zkusil ano 626 se nedá regulovat v mikrotiku a nebo aspoň nevím jak... atheros funguje skvěle, . čili mám tam nastavení regulatory domain, czech a anténu - kabeláž raděj jsem 4dBi přičetl abych tedy neporušoval normu...
a snad to bude v pořádku...

možná záleží na tom(domnívám se), jakou máš verzi Mikrotiku a jaký je v něm ovladač pro prism chipset...popřípadě, jaký firmware je v té kratě...dá se tam flashnout novější.....ale z 90% to bude ovladačem v Mikrotiku
0 x

Laci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Laci » 18 years ago

Co som cital(uz si nepamatam kde), tak vykon u prism kariet sa da regulovat, ale jedine cez prikazovy riadok
0 x