❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CM9 jako AP

Návody a problémy s konfigurací.
Mickey

CM9 jako AP

Příspěvekod Mickey » 18 years ago

Ahoj lidi.

Poprve se snazim nakonfigurovat CM9, aby fungovala jako AP. Narazil jsem na drobny problem.
Pokusil jsem se to provest dle navodu, coz je vlastne jenom o tom nastavit kartu do rezimu ap bridge, ale...
Jakmile se na to pripojim jako klient s pevnou IP, tak se nemuzu dostat na lokalni rozhrani MikroTiku, kde jsou take pridelene IP z rozsahu klienta.
Kdyz zbridguju local interface s AP, tak to samozrejme chodi jak ma, ale myslel jsem, ze to pujde i bez bridge.
Copak delam spatne?
Rozhodne nechci prirazovat IP primo ty CM9, ale chci je mit jenom na lokalnim rozhrani.
Pujde to takhle?

Mickey
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 18 years ago

Mickey píše:Ahoj lidi.

Poprve se snazim nakonfigurovat CM9, aby fungovala jako AP. Narazil jsem na drobny problem.
Pokusil jsem se to provest dle navodu, coz je vlastne jenom o tom nastavit kartu do rezimu ap bridge, ale...
Jakmile se na to pripojim jako klient s pevnou IP, tak se nemuzu dostat na lokalni rozhrani MikroTiku, kde jsou take pridelene IP z rozsahu klienta.
Kdyz zbridguju local interface s AP, tak to samozrejme chodi jak ma, ale myslel jsem, ze to pujde i bez bridge.
Copak delam spatne?
Rozhodne nechci prirazovat IP primo ty CM9, ale chci je mit jenom na lokalnim rozhrani.
Pujde to takhle?

Mickey

problém bude v tom, že bud musíš vytvotřit bridge na tom daném AP, aby pakety proběhly přes zařízení až k routeru a nebo to AP bude muset routovat. Což znamená, že ta CM9 bude mít svoji IP, tu nastavíš u klientů, jako bránu. a na hlavnim routeru nastavíš routu s pro ten daný rozsah na daném AP (taky routeru).
0 x

Mickey

Příspěvekod Mickey » 18 years ago

Aha, takze moje nastaveni je v podstate spravne.
Musi to byt v bridge s ifejsem, kam chci aby to dorazilo.

Tak uvidime, snad to bude chodit.
Diky za odpoved.

Mickey
0 x