❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Záložní linka pomocí ADSL 8M/512k

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Záložní linka pomocí ADSL 8M/512k

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Nakupuju konekt 6M/6M přes 10GHz Alcoma. Chtěl bych ale udělat ještě pro jistotu záložní linku alespoň na ADSL 8M/512k kdyby ta Alcoma klekla tak než dojedou technici....
Zajímá mě váš názor jestli má cenu do toho jít. Byla by to taková jistotka že pojede Net aspoň nějak.
Hlídal bych dostupnost brány mého ISP a pokud by byla nedostupná tak by to přeplo na jinou GW kde by bylo ADSL.
NA CO SI DÁT POZOR při výběru ADSL modemu? Četl jsem tady že musí linka podporovat PPPoE což by měla protože by mě ji aktivovali nově. Jakej ale objednat modem/router z té jejich nabídky?
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 18 years ago

... a víš, že ADSL konektivitu nesmíš dál prodávat.... teda pokud máš O2 a pod...
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

schneiderf píše:... a víš, že ADSL konektivitu nesmíš dál prodávat.... teda pokud máš O2 a pod...

No to jsem si právě taky myslel ale opak je pravdou příteli. Koukni se kolem sebe na některé ISP. A v obchodních podmínkách to opravdu zakázané není, alespoň co se extreme týče....

Nicméně na toto jsem se neptal. Chci to jakou rezervu na přežití třeba 12-20hodin kdyby Alcomy klekly. Prostě aspoň něco než nic.
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 18 years ago

schneiderf píše:... a víš, že ADSL konektivitu nesmíš dál prodávat.... teda pokud máš O2 a pod...

mužes zavolej do Ou2 :)

jinak smysl to ma ja osobne bych nerad resil s lidma proc to nejede a spousty telefonu atd atd...

nekteri to pouzivaji i na posileni downloadu nebo na stahovace... takze na to abys zalohoval konekt tak si myslim ze je to v poho reseni
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 18 years ago

jako modem bych vybral nějaký Zyxel nebo můžeš použít i Mikrotik jestli se nepletu, pokud se budeš připojovat přes pppoe, ale ani u nové linky to nemusí být..může to být klidně přes pppoa..
pořádnej modem je potřeba k tomu aby netuhnul při vyšším počtu spojení nebo proto, že má shit firmware...
pokud bys měl pppoa tak nastavíš modem jako bridge a on ti bude posílat IP adresu na router, který bude za ním..
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 18 years ago

soucez píše: Jakej ale objednat modem/router z té jejich nabídky?

No ten PTI-845 je vcelku v poho netuhnu a bridge umi(mam ho ja) jinak zyxel nebo draytek (draytek je hodne dobry ale drahy, zyxely tuhnou nektere) takze na zalohu ti v poho staci ten PTI-, kdyz po nem nebudes chtit hruzu kravin tak v poho (jako myslim nastavovat kraviny) staci na nem nahodit bridge na MAC a je to v klidu
0 x