V nových verzích se ukázaly nové věci k nastavení v ip settings icmp-rate-limit a icmp-rate-mask.
mikrotik v manuálu pro jistotu totálně mlčí http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Settings
může toto někdo osvětlit? není to náhodou ten problém, který už hledám dlouho po opuštění verze 6.19 že s emi v síti zvýžil na grafech drobný PL u icmp ?
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
tajemné proměnné icmp-rate-limit a icmp-rate-mask
tajemné proměnné icmp-rate-limit a icmp-rate-mask
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
hmm takže linux má 1000. Znamená to tedy že to omezuje počet procházejích ICMP Mikrotikem?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
řekl bych, že se jedná o pakety generované, nikoliv forwardované.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
jo to nevim, ale někde od doby co se tento parametr mohl nastavovat mi právě routery začaly dost často zahazovat icmp právě v lokalitách kde icmp teče nejvíce, tam kde je jen pár routerů v řadě se to neděje...
0 x
minimal space between responses in milliseconds
To nastav na nulu ... když myslíš, že by to mělo ovlivňovat i forward. Fakt myslíš, že ty tvoje mikrotiky pustí jen jedno ICMP za vteřinu?
Parametr icmp_msgs_per_sec by už k tvému výkladu sváděl. Kdyby neměl ovšem popis "packets sent per second from this host".
0 x