❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zakázní IP adresy

Návody a problémy s konfigurací.
horal

zakázní IP adresy

Příspěvekod horal » 18 years ago

Prosím o radu. Na microticu dělám teprve týden. Na DHCP serveru se mi objevuje nové připojení a nevím kdo to je. Když zadám disable za chvílku se mi objeví znova se stejnou IP i MAC adresou. Default autothenticate nemám zafajknutý. Jinými slovy sosá mě tu někdo, kdo na AP nemá co dělat. Prosím o radu jakým způsobem zakázat nechtěné IP adresy. Pro většinu asi primitivní problém, ale já si nevím rady. Děkuji :shock:
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

horal píše:Prosím o radu. Na microticu dělám teprve týden. Na DHCP serveru se mi objevuje nové připojení a nevím kdo to je. Když zadám disable za chvílku se mi objeví znova se stejnou IP i MAC adresou. Default autothenticate nemám zafajknutý. Jinými slovy sosá mě tu někdo, kdo na AP nemá co dělat. Prosím o radu jakým způsobem zakázat nechtěné IP adresy. Pro většinu asi primitivní problém, ale já si nevím rady. Děkuji :shock:

Vo WIRELESS je zalozka REGISTRATION odtial si toho nestastnika nakopiruj do ACCESS listu, potom v ACCESS liste daj dvojklik na jeho MAC adresu ktora sa ti tam objavi po nakopirovani a v novootvorenom okne pri polozke Authentication daj fajku prec a uz si ani nepipne lebo tvoje AP mu uz nedovoli s tou MAC adresou jeho wifiny sa asociovat na tvoje AP.

Alebo inak, v DHCP Server na zalozke Leases oznacis jeho MAC a kliknes na tlacitko MAke STatic, potom dvojklines na jeho MAC adresu a vedla polozky Block das fajku.

A to nevravim o roznych figloch vo firewalle. Ale v prvom pripade mu akoby odstrihnes droty a mas pokoj. :D
0 x

horal

Příspěvekod horal » 18 years ago

Děkuji za radu. :D
0 x