❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
zakázní IP adresy
zakázní IP adresy
Prosím o radu. Na microticu dělám teprve týden. Na DHCP serveru se mi objevuje nové připojení a nevím kdo to je. Když zadám disable za chvílku se mi objeví znova se stejnou IP i MAC adresou. Default autothenticate nemám zafajknutý. Jinými slovy sosá mě tu někdo, kdo na AP nemá co dělat. Prosím o radu jakým způsobem zakázat nechtěné IP adresy. Pro většinu asi primitivní problém, ale já si nevím rady. Děkuji 

0 x
horal píše:Prosím o radu. Na microticu dělám teprve týden. Na DHCP serveru se mi objevuje nové připojení a nevím kdo to je. Když zadám disable za chvílku se mi objeví znova se stejnou IP i MAC adresou. Default autothenticate nemám zafajknutý. Jinými slovy sosá mě tu někdo, kdo na AP nemá co dělat. Prosím o radu jakým způsobem zakázat nechtěné IP adresy. Pro většinu asi primitivní problém, ale já si nevím rady. Děkuji
Vo WIRELESS je zalozka REGISTRATION odtial si toho nestastnika nakopiruj do ACCESS listu, potom v ACCESS liste daj dvojklik na jeho MAC adresu ktora sa ti tam objavi po nakopirovani a v novootvorenom okne pri polozke Authentication daj fajku prec a uz si ani nepipne lebo tvoje AP mu uz nedovoli s tou MAC adresou jeho wifiny sa asociovat na tvoje AP.
Alebo inak, v DHCP Server na zalozke Leases oznacis jeho MAC a kliknes na tlacitko MAke STatic, potom dvojklines na jeho MAC adresu a vedla polozky Block das fajku.
A to nevravim o roznych figloch vo firewalle. Ale v prvom pripade mu akoby odstrihnes droty a mas pokoj.

0 x