❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ping
ping
Ahoj, je normalni, kdyz zatizim CM10 v Mikrotiku 2Mbps obema smery, mam pingy na vsechny klienty kolem 100ms? Nechce se mi verit, ze je to jeji vykonnostni strop 

0 x
Krabík píše:Ahoj, je normalni, kdyz zatizim CM10 v Mikrotiku 2Mbps obema smery, mam pingy na vsechny klienty kolem 100ms? Nechce se mi verit, ze je to jeji vykonnostni strop
802.11b? No tak tomu asi budeš muset věřit

0 x
Leeonek píše:Krabík píše:Ahoj, je normalni, kdyz zatizim CM10 v Mikrotiku 2Mbps obema smery, mam pingy na vsechny klienty kolem 100ms? Nechce se mi verit, ze je to jeji vykonnostni strop
802.11b? No tak tomu asi budeš muset věřitje to teda trošku víc. cca 2,5Mbit oběma směry ale v zarušeném prostředí to víc jak 500kB/s nedá
Sorry, samozrejme 802.11a
0 x
Krabík píše:jakmile se to prehoupne pres 1mbps obema smery, zacnou stoupat pingy. Rate nastaveno na auto a na pevno, furt stejny. ACK take, napevno i na auto...
Co se tyka b-ecka tak neni problem ziskat prenosu i 3 Mbity za nizekho pingu, ale pozor pouze u downloadu. Upload vzdy nejak korigovat tak at je co nejmensi = do 0,5 Mbit. Nejvetsi neplechu dela prave on.
0 x
jahoo píše:Mohl by někdo vysvětlit tyto pojmy a k cemu jso dobre a jak maji byt nastaveny?
Fragment Threshold
RTS Threshold
Inactivity Time
Mám to vsude na default a nekde je na AP (mikrotik 2,4GHz) pripojeno i 30 klientů.
Případně jak má být nastaveno na mikrotiku AP pro takový počet klientů.
Pokud vim, Fragment Threshold je omezeni velikosti paketu a RTS je od jake velikosti paketu se klient pta AP jestli ma cas

0 x