What's new in 6.35rc1 (2016-Jan-29 13:59):
..
*) wireless-rep - added support for wireless background scan;
*) wireless-rep - added support for saving wireless scan results to file;
*) wireless-rep - added support for wireless scan rounds setting;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Peklo zamrzlo ? (scan to file background)
-
Peklo zamrzlo ? (scan to file background)
Naposledy upravil(a) Dalibor Toman dne 02 Feb 2016 13:30, celkem upraveno 1 x.
0 x
hahahaha takže konečně půjde provést scan u klientů.. 
docela brzo..

docela brzo..

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
rouchi píše:hahahaha takže konečně půjde provést scan u klientů..
docela brzo..
Zdravím,
ano, 3x sláva, už jsem myslel, že se toho nikdy nedočkám. A funguje to? Zkoušel to někdo?
A hlavně - opravili ty idiotské tečky na konci SSID nebo je to nad jejich síly (popř. ochotu)? SSID: "UPC Wi-..." mi tedy řekne opravdu hodně. Hlavně, že tam mají sloupec SNR, který si můžu dopočítat i s těmi mými 7. třídami ZŠ,
navíc, pokud na něj ještě někdo hledí.
Dík, mpcz, 29/01/2016
0 x
Vyzkoušel jsem to teď na testu jen doma. je potřeba nainstalovat balíček wireless-rep a spoustet scan v terminalu s paramatrem background=yes. Klient se neodpoji a scanuje.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
Pokud uděláš širší terminál tak se zobrazuje bez teček.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
DRAKK píše:Pokud uděláš širší terminál tak se zobrazuje bez teček.
Zdravím,
a kde prosím k tomu balíčku přijdu? Mám tomu rozumět tak, že budu muset na všech klientech něco instalovat a restartovat, abych udělal scan, který umí kdejaká šunka od Číňanů?
Tu syntax si máme vycucat z prstu nebo jak to vlastně ten Sergej myslí? V manuálu jako obvykle nic. Je prosím tato dlouho očekávaná funkce někde popsaná?
Dík, mpcz, 29.01.2016
0 x
-
wow, celkem čumím.
Teď jsem zkoušel ten repeater..což je teda asi dost debilně pojmenovaný, ale jde o to, že na jednom fyzickým interface se dá vytvořit nejen virtual AP, ale i virtual client...takže jde být MK připojenej na nějakou síť, zpracovat to v něm a pak dělat wifi AP na stejným rádiu
Jen teď nevím moc na co to je dobrý, když se to bude všechno navzájem rušit
Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9 a připojeným notebookem...ale dává to smysl žejo...někdy to musí scanovat místo vysílání. To jen kdyby někdo chtěl vymýšlet, že nějakej scan by tam jel 24/7 a dělal třeba statistiky rušení nebo tak...tak jako to by sice šlo, ale moc by to ovlivňovalo spoj.
Teď jsem zkoušel ten repeater..což je teda asi dost debilně pojmenovaný, ale jde o to, že na jednom fyzickým interface se dá vytvořit nejen virtual AP, ale i virtual client...takže jde být MK připojenej na nějakou síť, zpracovat to v něm a pak dělat wifi AP na stejným rádiu

Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9 a připojeným notebookem...ale dává to smysl žejo...někdy to musí scanovat místo vysílání. To jen kdyby někdo chtěl vymýšlet, že nějakej scan by tam jel 24/7 a dělal třeba statistiky rušení nebo tak...tak jako to by sice šlo, ale moc by to ovlivňovalo spoj.
0 x
czatlantis píše:wow, celkem čumím.
Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9 a připojeným notebookem...ale dává to smysl žejo...někdy to musí scanovat místo vysílání
Zdravim,
a co to hlavní, co potřebujeme = scan wireless to file, funguje to a je ve výpisu celé SSID nebo zase ty hloupé tečky na konci?
Dík, mpcz, 01.02.2016
0 x
czatlantis píše:Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9
Jakej je příkaz na ten sken? Díky
0 x
honzam píše:czatlantis píše:Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9
Jakej je příkaz na ten sken? Díky
Zdravím,
to by mě taky zajímalo, hlavně ten, co by to konečně ale řešil ... A šel by spustit časovým skriptem. A vzniklý TXT soubor měl plné SSID bez těch debilních teček ... Zkus tohle:
/interface wireless scan wlan1 save-file=test when you click to stop, then information to the file will be written.
/interface wireless scan wlan1 save-file=test1 rounds=1 then data will be saved after 1 check.
Set background=yes, if you do not want to disconnect the clients.
mpcz, 01.02.2016
0 x
Version 6.35rc2 has been released.
Changes since 6.35rc1:
*) chr - fixed high rate limitation;
*) ippool6 - fix potential crash;
*) routing - fixed rare kernel failure on different dynamic routing configurations;
*) wireless-rep - fix nv2 protocol.
Tak to někdo zkuste. Po ruce mám jen rb532 a ta tuto verzi již nepodporuje. Na ostrém klientovi to zkoušet v tuto chvíli nechci.
Changes since 6.35rc1:
*) routing - fixed rare kernel failure on different dynamic routing configurations;
Tak to někdo zkuste. Po ruce mám jen rb532 a ta tuto verzi již nepodporuje. Na ostrém klientovi to zkoušet v tuto chvíli nechci.
0 x
-
Dal jsem "interface wireless scan wlan1 background=yes save-file=test.txt duration=10"
...10sekund to scanovalo a pak to vyplivlo soubor
Mám to zatím jen tady na stole (takže tu není moc wifin), ale nejdelší vidím tuto
EA:40:F2:7D:XX:XX,'UPC Wi-Free',2412/20/gn,-96,802.11,privacy,
...10sekund to scanovalo a pak to vyplivlo soubor
Mám to zatím jen tady na stole (takže tu není moc wifin), ale nejdelší vidím tuto
EA:40:F2:7D:XX:XX,'UPC Wi-Free',2412/20/gn,-96,802.11,privacy,
0 x
honzam píše:Version 6.35rc2 has been released.
Changes since 6.35rc1:
Zdravím,
mám verzi 6.35rc2 v GROOVE. Dohrávals nějaké extra balíčky? Tahle kombinace vč. helpu se tváří, jakoby o té novince ani nevěděla.
Dík, mpcz, 01.02.2016
0 x