❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Peklo zamrzlo ? (scan to file background)

Návody a problémy s konfigurací.
Dalibor Toman

Peklo zamrzlo ? (scan to file background)

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

What's new in 6.35rc1 (2016-Jan-29 13:59):
..
*) wireless-rep - added support for wireless background scan;
*) wireless-rep - added support for saving wireless scan results to file;
*) wireless-rep - added support for wireless scan rounds setting;
Naposledy upravil(a) Dalibor Toman dne 02 Feb 2016 13:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 9 years ago

hahahaha takže konečně půjde provést scan u klientů.. :D
docela brzo.. :D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

rouchi píše:hahahaha takže konečně půjde provést scan u klientů.. :D
docela brzo.. :D

Zdravím,
ano, 3x sláva, už jsem myslel, že se toho nikdy nedočkám. A funguje to? Zkoušel to někdo?
A hlavně - opravili ty idiotské tečky na konci SSID nebo je to nad jejich síly (popř. ochotu)? SSID: "UPC Wi-..." mi tedy řekne opravdu hodně. Hlavně, že tam mají sloupec SNR, který si můžu dopočítat i s těmi mými 7. třídami ZŠ,
navíc, pokud na něj ještě někdo hledí.
Dík, mpcz, 29/01/2016
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 9 years ago

Vyzkoušel jsem to teď na testu jen doma. je potřeba nainstalovat balíček wireless-rep a spoustet scan v terminalu s paramatrem background=yes. Klient se neodpoji a scanuje.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

mpcz

A co to SSID?
Dík, mpcz, 29/01/2016
0 x

DRAKK

Pokud uděláš širší terminál tak se zobrazuje bez teček.
0 x

mpcz

DRAKK píše:Pokud uděláš širší terminál tak se zobrazuje bez teček.

Zdravím,
a kde prosím k tomu balíčku přijdu? Mám tomu rozumět tak, že budu muset na všech klientech něco instalovat a restartovat, abych udělal scan, který umí kdejaká šunka od Číňanů?
Tu syntax si máme vycucat z prstu nebo jak to vlastně ten Sergej myslí? V manuálu jako obvykle nic. Je prosím tato dlouho očekávaná funkce někde popsaná?
Dík, mpcz, 29.01.2016
0 x

DRAKK

Koukni do changelogu te verze. tam to je.
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

wow, celkem čumím.

Teď jsem zkoušel ten repeater..což je teda asi dost debilně pojmenovaný, ale jde o to, že na jednom fyzickým interface se dá vytvořit nejen virtual AP, ale i virtual client...takže jde být MK připojenej na nějakou síť, zpracovat to v něm a pak dělat wifi AP na stejným rádiu :)
Jen teď nevím moc na co to je dobrý, když se to bude všechno navzájem rušit :D

Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9 a připojeným notebookem...ale dává to smysl žejo...někdy to musí scanovat místo vysílání. To jen kdyby někdo chtěl vymýšlet, že nějakej scan by tam jel 24/7 a dělal třeba statistiky rušení nebo tak...tak jako to by sice šlo, ale moc by to ovlivňovalo spoj.
0 x

mpcz

czatlantis píše:wow, celkem čumím.

Teď jsem zkoušel ten repeater..což je teda asi dost debilně pojmenovaný, ale jde o to, že na jednom fyzickým interface se dá vytvořit nejen virtual AP, ale i virtual client...takže jde být MK připojenej na nějakou síť, zpracovat to v něm a pak dělat wifi AP na stejným rádiu :)
Jen teď nevím moc na co to je dobrý, když se to bude všechno navzájem rušit :D

Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9 a připojeným notebookem...ale dává to smysl žejo...někdy to musí scanovat místo vysílání

Zdravim,
a co to hlavní, co potřebujeme = scan wireless to file, funguje to a je ve výpisu celé SSID nebo zase ty hloupé tečky na konci?
Dík, mpcz, 01.02.2016
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

czatlantis píše:Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9

Jakej je příkaz na ten sken? Díky
0 x

mpcz

honzam píše:
czatlantis píše:Jinak background scan mi při vytíženém AP zhoršil propustnost o 30%....je to teda stará 433 s CM9

Jakej je příkaz na ten sken? Díky

Zdravím,
to by mě taky zajímalo, hlavně ten, co by to konečně ale řešil ... A šel by spustit časovým skriptem. A vzniklý TXT soubor měl plné SSID bez těch debilních teček ... Zkus tohle:

/interface wireless scan wlan1 save-file=test when you click to stop, then information to the file will be written.
/interface wireless scan wlan1 save-file=test1 rounds=1 then data will be saved after 1 check.

Set background=yes, if you do not want to disconnect the clients.

mpcz, 01.02.2016
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Version 6.35rc2 has been released.
Changes since 6.35rc1:
*) chr - fixed high rate limitation;
*) ippool6 - fix potential crash;
*) routing - fixed rare kernel failure on different dynamic routing configurations;
*) wireless-rep - fix nv2 protocol.

Tak to někdo zkuste. Po ruce mám jen rb532 a ta tuto verzi již nepodporuje. Na ostrém klientovi to zkoušet v tuto chvíli nechci.
Přílohy
scan.jpg
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

Dal jsem "interface wireless scan wlan1 background=yes save-file=test.txt duration=10"
...10sekund to scanovalo a pak to vyplivlo soubor

Mám to zatím jen tady na stole (takže tu není moc wifin), ale nejdelší vidím tuto

EA:40:F2:7D:XX:XX,'UPC Wi-Free',2412/20/gn,-96,802.11,privacy,
0 x

mpcz

honzam píše:Version 6.35rc2 has been released.
Changes since 6.35rc1:
*) chr - fixed high rate limitation;
*) ippool6 - fix potential crash;
*) routing - fixed rare kernel failure on different dynamic routing configurations;
*) wireless-rep - fix nv2 protocol.

Tak to někdo zkuste. Po ruce mám jen rb532 a ta tuto verzi již nepodporuje. Na ostrém klientovi to zkoušet v tuto chvíli nechci.

Zdravím,
mám verzi 6.35rc2 v GROOVE. Dohrávals nějaké extra balíčky? Tahle kombinace vč. helpu se tváří, jakoby o té novince ani nevěděla.
Dík, mpcz, 01.02.2016
0 x