❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s omezováním rychlosti u klienta

Návody a problémy s konfigurací.
trandak
antispam: Ano

Problém s omezováním rychlosti u klienta

Příspěvekod trandak » 9 years ago

Zdravím ve spolek, mám dotaz potřebuju u klienta nastavovat rychlost dle tarifu, ale pokud dám vyšší rychlost tak mi to na měřáku udělá třeba jen půlku. Nesetkal jste se s tím někdo? Příklad: linka bez omezení na testu ukazuje 50m a nastavím 6Mb a test ukazuje v poho 6Mb, ale jakmile tam nastavím 20m tak mi to ukazuje na testu 7-12Mb. Na screenu je vidět jak mám nastavený omezování. Dělám něco špatně? Díky moc trandák
omezeni.png
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

tentokrat budu prvni kdo to rekne :-D

nepouzivej Simple Queue , pouzij Queue Tree

na tohle tema tu najdes dost informaci proc je SQ nahouby a jak to spravne udelat v QT
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Pokud tedy nestuduješ rady k novým verzím (a třeba k CCR), kde je to naprosto přesně naopak.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Caleb
antispam: Ano

Příspěvekod Caleb » 9 years ago

Zmeni si queue type z default-small na default. Default-small ma moc malou frontu na rychlosti nad 10Mbit/s.
0 x