Celu siet mam postavenu na MK.
Klienti su vacsinou MK SXT 5HND, alebo SXT Lite 5.
V poslednej dobe som si vsimol ze klienti aj s dobrym signalom a ccq 98/98 (v klude) ked zacnu prenasat data tak po par sekundach spomalia skoro na nulu a ccq sa zameni napr na 3/80 a mneni sa na rozne ine nizke hodnoty.
Skusal som menit karty, kable, anteny, verzie ROS okolo 6.x ale ziadna zmena.
Prostredie je relativne ciste idem 20MHz kanalom a minimalne jeden kanal nad a jeden pod je volny.
Pouzivam 802.11 a,n a nv2 (skusal som aj 802.11 a ale zadina zmena)
Este poznamka ze oproti klientom SXT Lite5 to chodi OK len oproti SXT 5Hnd to blbne
Viete nieco poradit?
dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem s priepustnostou sxt5Hnd
CCQ v klude ma vypovednu hodnotu 0. Treba dat Btest a potom uvidis realne CCQ ked sa prenasaju data. Ak ti takto brutalne spadne CCQ tak mozno je na niektorom zariadeni zla wlan. Typicky sa s problemovym CCQ stretam u RB711 vsetkych typov.
Co sa tyka protokolu, ak mas vsetko na mikrotiku tak neviem k comu je dobre na tom pouzivat 802.11. Nahod to na nv2 + dohladovy skript na AP a mas vybavene.
Co sa tyka protokolu, ak mas vsetko na mikrotiku tak neviem k comu je dobre na tom pouzivat 802.11. Nahod to na nv2 + dohladovy skript na AP a mas vybavene.
0 x
Ty měníš karty a antény na SXT? Hmmm
To SXT 5Hnd jako AP zkoušels jedno nebo jich skusils víc?
Co je u tebe dobrej signál? Nemáš to přehulený?
0 x
Petr Krist
Kysa píše:Ty měníš karty a antény na SXT? Hmmm
samozrejme ze SXT su klienti a ako AP bolo pouzite RB800, alebo RB435G alebo NetBox5
signal je okolo od 55/50 do 64/60 podla vzdialenosti klientov
0 x