❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Optimální nastavení v zarušeném prostředí

Návody a problémy s konfigurací.
Robotvor
antispam: Ano

Optimální nastavení v zarušeném prostředí

Příspěvekod Robotvor » 10 years ago

Existuje nějaký lék nebo nastavení které použít v zarušeném prostředí na 5Ghz ? Poslední dobou pořád přelaďujeme kanály jak kreténi a vydrží to vždy na chvíli. Většinu klientů máme v 802.11a některé přepojujeme na n-ko a nv2, nstreme podle toho jak to kde funguje.

Klienti mají jak UBNT tak MikroTik, AP jsou všechny na Mikrotiku + sektory max 90 stupňů.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Fyziku neobejdeš ... Pomůžeš si směrovější anténou - jenže to zase potřebuješ víc kanálů. Pomůžeš si lepší elektronikou ... jenže to bys nesměl používat mikrotik ani ubnt.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Robotvor

Je mě to jasné, jen si pořád říkám jestli někde neděláme chybu nebo něco špatně, protože někdy to naladit je o nervy. Když nepomůžou kanály měníme UBNT za Mikrotik a přepínáme na nv2 případně nstreme.

Nabíc není to dlouho co tady někdo ( myslím že to byl Štěpám Beneš ) hlásal že jim vše funguje v limitech a na outdoor kanálech tak si to nějak nedovedu vysvětlit. Chápu, že někde na vesnicích to bude ještě tak nějak OK i když nám to už blbne i tam, ale ve větších městech to musí být hrůza hrůzoucí.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Mě když blbne 5GHz, tak měním mikrotik za ubnt :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

dubrma

Příspěvekod dubrma » 10 years ago

Už rok a půl provozuji skript, který mění kanály na zařízeních. Vývoj trval asi 2 měsíce, od té doby jsem se zarušením neměl problém. Od té doby bohužel konkurence ano. Doufám, že nejsi někde na Zlínsku a neproklínáš mě :D
0 x

Robotvor

Ne na Zlínsku nejsem neboj :) Pokud ti to tam haže i indoory tak se nedivim, že nemáš problém se zarušením. Tady u nás po zásahu CTU kdy všichni co byli mimo přeladili na outdoor kanály je to slušně rečeno docela v řiti...
0 x

dubrma

Ne, ne, zase ze mě nepoctivce dělat nemusíš. Dokonce míjím i radary a na vývěsce chmi jsem ještě nebyl.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 10 years ago

Jak máš ošetřeno, když jsou zarušeny všechny kanály? To je u nás úplně běžné. Vybere to ten relativně nejlepší? Míval jsem také takový skript, ale musel jsem ho vypnout, protože kvůli zarušení celého pásma se to prostě přelaďovalo pořád dokola.
0 x

dubrma

jj, ten nej. Dokonce si to rozděluje volné kanály podle priority zařízení (prio se určí automaticky, podle toho, kolik je závislých klientů na zařízení) dělá pokud možno odstupy ob kanál atd..

Jen u nového UBNT FW mám problém, že se to ladí minutu (u 5.10 to bylo 5 sekund). Takže se to ladí jen v noci, nebo při velkém zhoršení propustnosti.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 10 years ago

dobre a ked nie je ziadny volny kanal potom vyberie podla coho???
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 10 years ago

A nechceš ten script nasdílet a nebo prodat? To by se mohlo hodit.
0 x