Na mikrotiku do filtru som si pridal pravidlo:
add action=fasttrack-connection chain=forward comment="Accept FastTrack for ESTABLISHED and RELATED" connection-state=established,related
Automaticky mi vo filtry pridalo pravidla ďalšie pravidlo:
add action=accept chain=forward comment="Special dummy rule to show fasttrack counters" disabled=no
A v mangle mi tiež automaticky pridalo ďalšie 3 pravidla:
add action=accept chain=prerouting comment="Special dummy rule to show fasttrack counters" disabled=no
add action=accept chain=forward comment="Special dummy rule to show fasttrack counters" disabled=no
add action=accept chain=postrouting comment="Special dummy rule to show fasttrack counters" disabled=no
Všetko by bolo super, len odkedy mám aktivny fasttrack, nefunfuju pravidla v Queue Tree.
Chcel som sa zbaviť fasttrack, zmazal som pravidlo vo filtri, ale ostatne pravidla nezmyzli.
Skusil som ich výmazať, tiež bez úspechu. Keď som klikol na delete, napísalo mi: Couldnt remove mangle rule - cannot remove builtin(6)
Ako vymyzať tieto pravidla, ktore tam pridal automaticky mikrotik po pridani prveho pravidla vo filtri?
Da sa v MK fasttrack vypnuť aj inak okrem vymazania pravidiel?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vypnutie Fasttrack
mam uplne stejny problem , nicmene jsem to nasadil na vsechny routery a jen jeden prestal sejpovat a a sjelo naprosto zatizeni na nulu , ostatni sejpuji, pravidla vypadaji uplne stejne a zatez sla kousek taky dolu .... mozna jsme neprispel k vyreseni .... ale aspon nekdo to zacina pouzivat
0 x
maetoo píše:Ako vymyzať tieto pravidla, ktore tam pridal automaticky mikrotik po pridani prveho pravidla vo filtri?
Da sa v MK fasttrack vypnuť aj inak okrem vymazania pravidiel?
Pokud smažeš to action=fasttrack-connection pravidlo, tak ty default čítačové pravidla zůstávají až do rebootu routeru, pak by měly zmizet.
0 x