❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hledám někoho kdo mi zkontroluje QT s PCQ frontou

Návody a problémy s konfigurací.
forkman
antispam: Ano

Hledám někoho kdo mi zkontroluje QT s PCQ frontou

Příspěvekod forkman » 10 years ago

Ahoj,

udělal jsem si vlastní shaping pomocí QT a PCQ front s myšlenkou, že každý uživatel může využít maximální rychlost, pokud se připojí 2, každý má polovinu atd.

Praxe bohužel ukázala, že to tak moc nefunguje. Díval jsem se na graf přenosů na sektoru, jeden uživatel stahoval 20 Mbps a druhý naměřil rychlost jen 3 Mbps. Tak jsem si to moc nepředstavoval. Byl by někdo ochotný mi to skouknout přes RO účet na MK a případně navrhnout řešení? Jsem ochoten za to zaplatit, ale potřebuju aby to fungovalo, takže žádné experimenty. Hledám někdho, kdo tomu opravdu rozumí :) Řešení může být klidně i naprosto jiné, než mám teď, pokud se to vyřeší. Pravidla se mi generují z informačního systému, takže to můžu předělat od základů.

Díky
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 10 years ago

forkman píše:jeden uživatel stahoval 20 Mbps a druhý naměřil rychlost jen 3 Mbps.

No, on je hlavně špatný předpoklad, že ten druhej chtěl využít víc /server dokázal dát víc. S těma 3Mbps se klidně mohl dívat na Youtube a ani víc nepotřeboval. Nebo stahovat jako free z ulozto.cz. Tam to jede myslím zrovna ty 3 Mbps :)
0 x

forkman
antispam: Ano

Příspěvekod forkman » 10 years ago

Podle jeho informací testoval rychlost, ale známe ty testy ve špičce :) Asi to nechám být, díval se na to zatím jen jeden odvážlivec, zbytek postuje odkazy :)
0 x