❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dvě IPTV v jednom portu - O2 TV

Návody a problémy s konfigurací.
MrKarlos

Dvě IPTV v jednom portu - O2 TV

Příspěvekod MrKarlos » 10 years ago

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je vůbec možné a popřípadě jak nastavit MK Router tak, aby jsem mohl připojit "dva O2TV set-top-boxy do jednoho portu v O2 modemu".
Schéma mé domácí sítě:Obrázek
Síť pro pc mám a funguje mi bez problému. Do nedávna jsem měl TV set-top-box připojen přímo na modem, nyní chyb chtěl dát mezi modem a set-top-box MK router a switch, který by umožnil připojit dva set-top-boxy tak aby to provider nezjistil.
Zatím mě napadlo:
1) změnit MAC adresu na adresu původního set-top-boxu
2) vytvořit DHCP server, který přiřadí novou ip adresu set-top-boxu
3) firewall > NAT > nastavil jsem srcnat a akci maskarada

Ale co jsem zkoumal O2 modem, tak to asi tak jednoduché nebude, na to co jsem zatím zkusil mi set-top-box odpoví, že se nemohl připojit na server.
Za každou radu budu rád děkuji :)
0 x

Miroslav Trčka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Miroslav Trčka » 10 years ago

Zdravím,

tohle zapojení není možné.
Systém automaticky rozpozná (nelegální) zapojení druhého set-top-boxu. Jako provider to zjistíme :)
Jedinou možností je aktivace služby Multiroom (pro využívání druhé O2 TV na lince) a zapojení do dvou portů přímo v modemu.
0 x
Guru pro Social Media, O2
O2 Guru

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 10 years ago

Ještě že my nemusíme řešit kolik si lidi doma zapojí navíc septoboxů či počitačů . Omezení na portu lze jistě na počet mac i počet daových toků .
0 x

MrKarlos

Příspěvekod MrKarlos » 10 years ago

Zdravím,

tohle zapojení není možné.
Systém automaticky rozpozná (nelegální) zapojení druhého set-top-boxu. Jako provider to zjistíme :)
Jedinou možností je aktivace služby Multiroom (pro využívání druhé O2 TV na lince) a zapojení do dvou portů přímo v modemu.

Musím upřesnit, že mi nejde o "nelegální" duplikování televize O2, ale jde mi o praktické znalosti duplikování multicastu, zda je to vůbec možné a pokud ano jak, pokud ne tak důvod proč to nejde. To že jsem uvedl příklad O2 TV bylo pro lepší představu. Doma mám vlastní síť pro internet a IPTV, která je oddělená od sítě poskytovatele a slouží mi pro simulace různých aplikací a zapojení.

Takže O2 guru, pokud máte znalosti sítí, tak vás prosím o radu, a pokud nemáte tak prosím nemějte obavy ;)
0 x