❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zabezpečení WiFi - RADIUS?

Návody a problémy s konfigurací.
DRakgon

Zabezpečení WiFi - RADIUS?

Příspěvekod DRakgon » 10 years ago

Zdravíčko pánové,

řeším teď jeden požadavek, u kterého si nejsem úplně přesně jistý. Mám pár nápadů, ale rád je zde zkonzultuji a poradím se.

Jedná se o to, že potřebuji realizovat WiFi s následujícími požadavky. Potřebuju přístup k síti podmínit klíčem (heslem), ale zároveň nějak filtrovat jednotlivé mašiny, protože je zde ze strany zadavetele strach, že WPA lze jednoduše z jiného, již připojeného PC "vytáhnout" , když k němu je přístup - což zde není problem. Zde se samozřejmě nabízí MAC filtering, ale to se mi moc nezamlouvá. Odposlechnout a podvrhnout MAC není až takový problém... Že...? :-)

Nyní zde mají právě WPA2 v kombinaci s MAC filteringem, ale APčka, které používají nemají takovou kapacitu na MAC filtering list a jsou již plné. Navíc jich je cca 8 a vždy při nějaké změně se musí vše zapsat ručně na všechny AP.

Napadl mě použít RADIUS, ale upřímě si nejsem jist, jestli to řeší můj problém. Lze podvrhnutou MAC nějak u RADIUSu ošetřit?

Předem děkuji za info!
0 x

DRakgon

Příspěvekod DRakgon » 10 years ago

Ještě mě napadalo to řešit statickou ARP tabulkou a párovat MAC a IP... Máte s tím nějaké zkušenosti?
0 x