Ahojte,
riešim zrejme problém RouterOS. Ako by ste riešili vy nasledovné? Mám 3 ETH porty a potrebujem ich dať do bridgu tak, aby som mal jeden bridge netagovaný a druhý bridge s vytiahnutým VLAN-ID=100. Pri nastavovaní vidím 2 varianty:
1) dať všetky 3 ETH porty do bridgu a z neho vytiahnem VLANu
2) z každého ETH portu vytiahnuť VLANu osobitne a potom vytvoriť jeden bridge pre netagované dáta (ETH porty) a jeden pre tagované (VLANy)
Problém je, že 1. varianta je funkčná na RB OMNITIK, na CCR-1009 už nie (porty sú proste nedostupné) a presne naopak (2. varianta je funkčná na CCR-1009 ale na RB OMNITIK už nie).
Robím chybu ja, alebo je to fakt RouterOS problém? Ktorú variantu preferujete vy?
Blažej
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VLAN v bridgy
Řešení číslo 2 mě už stálo dost života ... nikdy mi na MK nefungovalo. Pokud jsou v nějakém bridge VLANy, nemůže být v bridge jejich ether.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
RB951 a mám v bridgy jak VLAN tak ether na kterém je ona VLANa. Mk verze 6.26.
Těch VLAN je tam víc tak jako bridgů pro každou VLANu.
Těch VLAN je tam víc tak jako bridgů pro každou VLANu.
0 x
Počkej, až to označí za chybu a vrátí to zpět
Já to možná na šestkových verzích už nezkoušel.

Já to možná na šestkových verzích už nezkoušel.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Akoze mne je jedno ktora varianta funguje, ale do frasa nech funguje na vsetkych platformach rovnako. A nie clovek hlada riesenie pri kazdom RBcku extra.
Rozmyslam, ze sa o tom porozpravam priamo so supportom.
Rozmyslam, ze sa o tom porozpravam priamo so supportom.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák