Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně nastavení front na RB s RO v6.27. Mám nastavenou hlavní frontu PQ a další tři fronty PQ1-3, které patří pod tuto PQ frontu. U hlavní fronty mám nastavené max-limit: 800k. U všech pod front je nastavené max-limit: 800k a at-limit: 800k. Konkrétně to potřebuji do laboratorní úlohy, kde jsou poskytovány služby FTP, stream videa a VoIP. Z nastavení front je jasné, že pokud fronta PQ1 bude plná, pak fronty PQ2 a PQ3 se k vysílání dat nedostanou. Ale při aktivování všech služeb, každá fronta vysílá 600-700kbps a hlavní fronta má pak průměrnou rychlost 2Mbps. A nechápu jak je to možné, když je u ní nastavené max-limit na 800k. Zkoušel jsem také nastavit typ fronty na pfifo, bfifo i pcq a dokonce jsem nastavil i u pcq Rate: 0 a i přeste pořád měla průměrnou rychlost 2Mbps. Nevíte někdo, jak to nastavit, aby to fungovalo jako prioritní systém, nebo jak je možné, že to ignoruje nastaveni max-limit?
Děkuji za rady.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavení front (Prioritní systém)
Proč ti to "nesčítá" ti teď nepovím. Možná by mohl ale napovědět kompletní výpis toho, jak to děláš. Slovní popis ti sedí, ale nejspíš už ne implementace.
queue type má vliv pouze na koncové větve stromu. U těch ostatních nic takového není (to, že to nastavit jde nic neznamená).
queue type má vliv pouze na koncové větve stromu. U těch ostatních nic takového není (to, že to nastavit jde nic neznamená).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.