❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nefunkční DLNA přes 2 mikrotiky

Návody a problémy s konfigurací.
mirage

nefunkční DLNA přes 2 mikrotiky

Příspěvekod mirage » 10 years ago

Zdravím, mám takový dotaz. Mám v síti 2x mikrotik GL750G, nastaveny jako switch (bridgované porty). Problém je v tom, že v prvním mám synology nas a další věci, z tohoto switche vedu do obyvaku, kde mám druhý mikrotik. také jako switch a v něm tv, sat, ... Ale na tv nevidím dlna synology. Pokud zapojím tv přímo tak to jde.
mikrotik má nejnovější fw i pluginy. je podle mě nastaven stejně jako ten první.
nevím co bych měl nastavit.
Díky
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Pokud tam mas bridge urcite si vypni RSTP.
Jeste se podivej co ti prideluje DHCP, takova drobnost, ale to staci na znefukcneni.
Neni DHCP nahodou i na tom Synology?
Pripadne spravne nastavene brany.
0 x

mirage

Příspěvekod mirage » 10 years ago

tak vše bylo nastaveno správně. rstp jsem vypnul. brána a dhcp mě dává edgerouter. synology ne. tam to bylo vypnuté. ale problém vyřešen. ten byl zřejmě v tom edge routeru, kde je 1x wan a 2x lan, které jsem měl také do bridge.
nyní jsem to měl že v každé lan jsem měl jeden mikrotik. a vypadá to, že v edgerouteru je nastaveno něco, co to blokovalo. pokud jsem dal druhý mikrotik do prvniho místo lan2 tak to začlo chodit. ale je divné, že když jsem to dal z edge routeru z lan2 napřímo tak to šlo. takže nechápu proč synology které je v v edgerouteru lan1 a mikrotiku 1 je vidět v edgerouteru lan2 (v tv), ale když dám do edgerouteru lan2 mikrotik2 a do něj TV tak to nejde.
uff. doufám, že jsem to napsal dost srozumitelně
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Mas tam chybu v bridge nekde v tom druhem MikroTiku nebo v EdgeCore.
0 x