❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vylepšenie shapera

Návody a problémy s konfigurací.
zvukarmiso

Vylepšenie shapera

Příspěvekod zvukarmiso » 10 years ago

Ahojte
Mám spravený shapping cez Queue tree.
Môj základný shapping spočíva nasledovne
Vid obrázok, potom len v ip firewall address lists si pridám packetmarks a ip užívateľa.
QT_1.png

Teraz by som to chcel troska vylepšiť len nejako sa mi to nedarí spraviť.
1. Začal som používať radius na sieti
a. Ako pridať automaticky usera do hlavného mikrotiku aby som ho nemusel manualne vkladať ? Radius beži tam kde mam optickú sieť. A novo postavené WIFI body + paneláky na klasickom switchingu.
b. Ako mu viem v radiuse nastaviť rýchlosť aby to mikrotik poznal ? a išlo to nejak automaticky.
2. Chcel by som robiť troska priority. Zisťujem že ťahačov je mrte, ale fup nechcem robiť. Chcel by som nasledovne to spraviť. Ak je daná linka voľna zákazníkovi pôjde maximum ak je tam nejaký ťahač a pribudne netahač tak toho ťahača nejak obmedziť. aby nacitavaie web stranky išlo svižne. A aby ten zákazník nespoznal ze dana skupina je uz limitovaná.
3. A chel by som nejak obmedziť stahovanie cez torenty nejakým pravidlom. Niečo som nasiel na nete ale mam pociť že to vobec nejde dobre.

Rád si vypočujem vaše rady. A za každý nápad vopred ďakujem
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 10 years ago

Ziadny radius netreba.
Ked to chces nastavit prioritne, da sa to aj cez Queue tree.
Nemam moc rychly internet, ale ked som nastavil prioritu pre nacitavanie stranok,
hned som videl rozdiel.
0 x