Minimální ping na RB260GSP je 19ms. Pingám kabelem přes jeden router, takže by tam mělo být kolem 1ms. Pakety, které skrz switch jsou ok. Na switch se nastavuje pouze ip bez masky a brány. FW 1.14
Dík za radu. Tomáš
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vysoký ping na switch RB260GSP
-
nějak nevidim jednoznačnou otázku...
velkej ping na RB2x0 je bežná věc.
velkej ping na RB2x0 je bežná věc.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ano, je to normální. Ping v klidu na 260GSP je 19ms
0 x
-
Dík za info, takhle mi to stačí. V manuálu to nepíšou. Tomáš
0 x
ak pingas nieco za nim a mas dobry ping je to potom OK... niektore switche proste maju vysoke latencie sami na seba, neviem preco ale je to tak...
0 x
chalan píše:ak pingas nieco za nim a mas dobry ping je to potom OK... niektore switche proste maju vysoke latencie sami na seba, neviem preco ale je to tak...
lebo napríklad RB260G má len 40MHz procesor , na naliatie configu do switch chipu , snmp , a webkonfig to stačí . Odpovedať na ping je úplne na poslednom mieste.
0 x
Taky se pridavam 
Kazdopadne nema nekdo problem s propustnosti switche? Resim jednoho klienta ktery ma za RB260GS pripojeny RB951 a na kabelu udelam pouze 16-20Mbit MAX
to RB260 je pripojeno 1gbit optikou

Kazdopadne nema nekdo problem s propustnosti switche? Resim jednoho klienta ktery ma za RB260GS pripojeny RB951 a na kabelu udelam pouze 16-20Mbit MAX
0 x
Já jsem to nedávno zkusil u zákazníka a měl jsem tam 250Mbit a to jsem si nelámal hlavu s tím odkud budu měřit. Víc jsem to neřešil, protože ho stejně zařízne stovkovej port na routeru.
0 x
korcaka píše:Taky se pridavam
Tak to máš něco blbě u sebe. Já ho mám doma připojen také 1Gbit optikou a na speedtestu běžně dávám přes 400Mbit
0 x