❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Backup RB2011 přepisuje MAC adresy

Návody a problémy s konfigurací.
tuner99

Backup RB2011 přepisuje MAC adresy

Příspěvekod tuner99 » 11 years ago

Prosím o radu, nedávno jsem zjistil to že když zálohuju konfiguraci třeba na RB2011 s verzí 6.13 do *backup a přehraju do jiného RB tak se vše provede jak má, až na jednu věc na novém RB jsou přepsány všechny MAC adresy portů, tzn. tím mám dva routerboardy se stejný MAC na portech což samozřejmě nechci... je možné toto nějak obejít? V částech kde je síť bridgeovaná by se mohli potkat dvě stejný MAC. Nejsem si jistý, ale verzi 6.5 to nedělalo nebo jsem si toho nevšimnul. Díky...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

tusim to delalo i kdyz se dala konfigurace exportovat skrt terminal - export ...muselo se z exportu toto odparat rucne a pak se dalo pouzit na import jinam. Me backup z tusim RB Omnitik do RB750 totalne rozhasil vsechno, neslo se ani lognout, tak tovarko a od te doby delam jen zmineny export / import pres terminal.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

tuner99

Příspěvekod tuner99 » 11 years ago

pcwifi píše:tusim to delalo i kdyz se dala konfigurace exportovat skrt terminal - export ...muselo se z exportu toto odparat rucne a pak se dalo pouzit na import jinam. Me backup z tusim RB Omnitik do RB750 totalne rozhasil vsechno, neslo se ani lognout, tak tovarko a od te doby delam jen zmineny export / import pres terminal.

Díky za odpověď, jj něco takovýho mě napadlo dokonce jsem to i vyzkoušel, ale štve mě na stejný typu RB nemůžu použít backup klidně i za cenu toho, že by mi to rozházelo porty, ale ne změnilo MAC adresy, mám nastaven každý den v určitou dobou vytvoření zálohy *backup a *rsc, takže využiju ty rscčka a odmáznu z toho MAC adresy. Ale jak říkám je mi divný, ale dřív mi to fungovalo...
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

A nestači po nahrání backupu do jiného RBčka dát /interface ethernet reset-mac-address ... pro návrat na tovární hodnotu (má to i klikátko u každého portu ve Winboxu)?
0 x

mephcz

Příspěvekod mephcz » 11 years ago

Zdravím pokud se snažíte exportovat konfiguraci na jiny MK tak pro tento účel se mi osvědčil compact export do skriptu

terminal:

export compact file=xxxx

Několikrát použito a funknčí na 100% bez nutnosti upravy.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 11 years ago

A nestači po nahrání backupu do jiného RBčka dát /interface ethernet reset-mac-address ... pro návrat na tovární hodnotu (má to i klikátko u každého portu ve Winboxu)?

Pomuze, stejný úkaz i na crs. Nahraju dam reset mac na interfacech a je to.
0 x