❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Switch - mikrotik

Návody a problémy s konfigurací.
zdwena

Switch - mikrotik

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Ahoj mám takový dotaz..

jak řešíte switch v mikrotiku který ma dva switche např 1100 nebo 1200

mam jednen port jako wan a ostaní jako lan...

ale nelibi se mi řiešní všechny porty nahazet do bridge..
druhe řešení je master port u eth2 kde jsou pak všechny porty slave až po eth5
to samé na druhem switchii eth6 master až eth11 slave a potom oba switch zbridgovat.

nema nekdo lepší řešení..?

diky..
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

spojit je UTP kabelem :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

zdwena

tyjo tak to me nenapadlo...jsem divny..:-D

ja jen ze pry je ten bridge pomalejši...
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Tak pokud RB1100 a spol používat jako switch a chci výkon, tak WAN port narvu na ether11 a mezi ether5 a ether6 dám 25 cm patchcord a zapnu obě ty pěziportové skupiny na HW bridge režim a do LAN z routeru se bavím jen přes ether1... Akorát z toho pak mám jen osmiportový switch, místo deseti při propojení těch dvou switchů přes SW bridge.
0 x

ludvik

Hele ... já dopadl před pár měsíci stejně :-) Přitom v tom dělám dvacet let (cca... se mi teď nechce přemýšlet)
zdwena píše:tyjo tak to me nenapadlo...jsem divny..:-D

ja jen ze pry je ten bridge pomalejši...

Ale s tím bridgem je to na pováženou (tedy bridge mezi dvěma switchi). Ona ta RB1100 nemá malý výkon. Stačit by to klidně mohlo, ale neřeknu ti do kolika ... Zvlášť když si zdroje/spotřebitele dobře rozházíš mezi switchi tak, aby přes bridge šlo jen nezbytné minimum.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Tím chci vlastně říci ... když to spojíš kabelem, máš 100Mbit. Když to spojíš bridgem, tak to dá také. Samozřejmě záleží na tom, co všechno to RB dělá, ale rezervy jsou, měl by to dát.
0 x

zdwena

Ja jsem docela pochopil kam ti míříš..:-) ja v tom sice dělám asi 12 let...a možná mám někde
psychicky blok ze školy typu nemůžeš zapojit do switche stejný kabel!!!

každopadně jde o to že bridge musí nějakým způsobem byt řízený procesorem mikrotiku...když to kabel je kabel...:-)

diky za radu

ludvik píše:Tím chci vlastně říci ... když to spojíš kabelem, máš 100Mbit. Když to spojíš bridgem, tak to dá také. Samozřejmě záleží na tom, co všechno to RB dělá, ale rezervy jsou, měl by to dát.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

nevihoda toho switchovani MK me vytaci to ze kdyz switchuje tak neni schopen ani ukazovat prutok dat ani nic podobneho.... coz dela z MK pekne blbej managementovej sw...
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

ludvik

Pozor! To myslím už u nových verzí neplatí. Akorát nevím od jaké ... a jestli u všech typů switch čipů.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

tusim od nejake v6.7+ uz jdou videt prutoky i na switchnutych ifacech (neplati pro stare switch cipy napr. v RB493, atp)...
0 x
Jan Ptáček

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

net.work píše:tusim od nejake v6.7+ uz jdou videt prutoky i na switchnutych ifacech (neplati pro stare switch cipy napr. v RB493, atp)...

aaaha... takze u verze na 2011 by to mnelo ukazovat jooo_ :shock:
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

u rb2011 to 100% ukazuje (mam jich par na siti a ukazuje prutok na switchovanych portech)
0 x
Jan Ptáček