Zdravím,
nějak nemohu přijití na závadu která je následující:
Mám spoj na jehož konci je RB Metal5 v režimu station WDS. Za ním je RB750UP, za ním další prvky. Já jsem na straně začátku spoje.
Na RB750 si pingnu, přes winbox je dostupný stále, winbox nevypadáva. Prkvy jsou za 750 také stále dostupné.
Na Metal5 si pignu, winbox jde. Ale cca každou minut odumře na cca 10s ping, včetně spojení přes winbox. Sít za Metal5 (750…) bez problému jde, dostupná stále. Síť za Metal5 jde korektně. ale nedostanu s do Metal5.
Vyměnoval jsem Metal5 za jiný kus (konfiguraci jsem kompíroval) ale je to stejné, takže to asi HW chyba nebude. ROS mám 6.13.
Někdo podobnou zkušenost a nějaké řešení? Děkuji za nakopnutí.
K.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zabezpečení (nejde ping, winbox)?
Zabezpečení (nejde ping, winbox)?
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Zkus na Metal5 nad bridgem nastavit pevně Admin MAC adres.
0 x
Díky moc za tip. Na základě tvého tipu jsem zjistil jak to celé vzniklo. Chtěl jsem si ulehčit práci a tak jsem zkopiroval konfiguraci z jednoho Metalu (ROS5.24) do jiného Metalu (ROS6.10). Přenos mezi verzemi se zdál v pohodě (předpokládal jsem že verze 6 si s verzi 5 poradí) ale i když jsem si zbytek konfigurace předělal, tak se nakopirovala MAC adresa bridge, která dělala haluz. Takže i když jsem ji zkoušel změnit (na stole na jinem Metalu mi to fungovalo korektně) tak na situ už ne, takže jsem si ráno udělal výlet, Metal zresetoval a nastavil ručně a vše šlape jak má.
K.
PS: Kdybys jel někdy přes Lanškroun tak se zastav, máš u mne večeři
K.
PS: Kdybys jel někdy přes Lanškroun tak se zastav, máš u mne večeři

0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)