mám na sajtu jednu RB493 300MHz a přehodil jsem ji s verzí 6.10 do modu switche. tedy mohu mít 8 portový switch, nicméně jsem přišel na to že mi to neukazuje traffic a hlavně začalo to dělat PLko. má někdo podobné zkušenosti s tímto modelem? nebo mám vadné RB. jde mi o to jeslti mám koupit jiné RB klidně i vykonější RB493 či to funguje špatně na každém totmo RB. na ostatních RB kde je možno switchovat 4 porty mi to jede cajk.
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB493 a mod switch
RB493 a mod switch
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
shodou okolnosti sem minuly tyden taky prepinal rb493ah do HW switche a traffic na tech portech to neukazuje (asi stary switch chip), ale zadny PL nepozoruju, vsechno jede jak ma
0 x
Jan Ptáček
díky za reakci, napíšu tedy na support aby s tím něco udělal, s tím traffikem.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak tady jsem dostal odpověd od supportu:
Kód: Vybrat vše
This feature cannot be implemented in RouterOS for RB493 because it is not
supported by ICPlus178C switch hardware.
You may use bridging in RouterOS processed by CPU, it allows to see traffic
forwarded through the ports.
0 x
dyt sem to psal ze to ma stary switch chip, ze to nebude ukazovat traffic...
0 x
Jan Ptáček
no psal si "asi" tedy jsem to chtěl ověřit na 100% ale je to velká škoda protože to je jediné co umí 8 portů a potom až CRS ale to je drahé a hlavně velké
0 x
ta je cajk se vším všade
0 x
to mi je jasne, mam jich par na siti
sis stezoval ze nemas zadne RB s 8x portem, tak ti rikam ze existuje 2011 

0 x
Jan Ptáček
jenže ne 8 do switche jedině doi bridge a to nechci právě
0 x
ale jde - pokud staci 8portu, tak vytvoris 2 skupiny (5 a 5 portu v HW switchi) a ty 2 skupiny propojis kabelem (z eth5 do eth6) a mas 8 portu v HW switchi vc. vycitani prutoku
Pokud chces vsech 10portu, tak nezbyva nic jineho nez ty 2 skupiny probridgovat - zase se ale pouzije fast path a ten vykon je i tak v pohode (odzkouseno)....

0 x
Jan Ptáček
jo máš pravdu oni tam jsou dvě skupiny, tedy dva chipy 

0 x