❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterOS a HDD

Návody a problémy s konfigurací.
Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

RouterOS a HDD

Příspěvekod Dr.Easy » 19 years ago

Chci delat jedno vetsi AP :). Bude na pateri, povede k nemu minimalne 15mbit Alcoma, jako router bude PC 700Mhz, 256MB RAM. a flashka a ted bud s Debianem nebo s RouterOS.

Rozhoduji se protoze:

Linux je mozna, ze lepsi :)
RouterOS je klikaci, ale nevim, zda tam pujde udelat:

FTP. a to tak, ze tam nahazim jeste treba 2 nebo 3 pevne disky - najde je to nejak? Jde tam nejak udelat to FTP? s tim, ze RouterOS bude na flashce.

Pokud tohle RouterOS neumi, tak jednoznacne linux.. :-/

poradte sim :)
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

...ROS je routovací systém, ne server (FTP, mail, web, apod.) - to už tu bylo zmíněno několikrát. :lol:
Ad "ROS je klikací": není ... jen jeho utilitka WinBOX, a ani tak ne zas tak úplně (ad Terminal ve WinBOXu), ROS se běžně a normálně ovládá přes CLI (SSH, popř.nedoporučovaný telnet).

Prostě pokud umíš linux, udělej si to na Linuxu. Já bych použil ROS na routování, shaping, AP, firewall a jiný OS na nějaký ten server. It's best :idea:
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dr.Easy » 19 years ago

StoupaLutin píše:...ROS je routovací systém, ne server (FTP, mail, web, apod.) - to už tu bylo zmíněno několikrát. :lol:
Ad "ROS je klikací": není ... jen jeho utilitka WinBOX, a ani tak ne zas tak úplně (ad Terminal ve WinBOXu), ROS se běžně a normálně ovládá přes CLI (SSH, popř.nedoporučovaný telnet).

Prostě pokud umíš linux, udělej si to na Linuxu. Já bych použil ROS na routování, shaping, AP, firewall a jiný OS na nějaký ten server. It's best :idea:

mno jo, ale 2 OS nemuzu mit pusteny soucasne, ne? :))

jj, mne jde o zebru,shaper,firewall....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Dr.Easy píše:
StoupaLutin píše:...ROS je routovací systém, ne server (FTP, mail, web, apod.) - to už tu bylo zmíněno několikrát. :lol:

mno jo, ale 2 OS nemuzu mit pusteny soucasne, ne? :))

jj, mne jde o zebru,shaper,firewall....

virtual machine
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

No řešením je také použít 2 stroje! :)
0 x

jali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jali » 19 years ago

Tak ty virtualni systemy bych moc neradil. Obecne jakykoli router je hlavne o bezpecnosti a spolehlivosti. Udelat na stroji, na kterem visi spolehlivost a bezpecnost site je vstupenka do problemu. Rozhodne pouzij dva nezavisle stroje. Na ftp staci nejaka vykopavka za pet stovek s velkym diskem.
0 x
JALI

Nenašli jste zde odpověï ? podívejte se také na http://www.futureshop.sk/forum