❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

krute pomaly Down,dobry UP

Návody a problémy s konfigurací.
pcwifi
antispam: Ano

krute pomaly Down,dobry UP

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

resim problem kdy 2 den blbne zatim jen 2 klientum na 2 sektorech AP bodu DL. meli by mit oba 10M, merenim na netu ruznymi merici apod. se dostanu na max 2M, spise mene. ALe odezva i UpLoad je zcela OK !!! CCQ i signaly taky OK. pokud delam BTest na router u AP nebo i hlavni server, taky OK !

co to je za hlod ? klienti maj RoS 5.25, zmena na 6.4 neudelala nic, to same RB750GL, zmena z 5.20 na 6.4 neprinesla nic noveho, pro jistotu vymena za jiny taky s 6.4 a furt
to same... 750tka dela jen obyc NAT, cpu se flaka do 10% + -

problem vznikl ze dne na den, bez jakehokoliv zasahu do konfigurace. Od jinych nemam info ze by se jim spojeni nejak plazilo, predpokladam tedy ze jedou ostatni ok.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

a takový obyčejný restart nepomohl?
0 x

pcwifi

samozrejme vse proslo restartem...cekam na odezvu od klienta esi ok ci ne :roll:

zkusil sem i s jinou jednotkou, najel sem do mista pokryti, pripojil se a ten samy pruser...

uz faqt nevim, spise nez co sem vymenil je mene veci co sem nevymenil, zbyvaj snad jen uz RBcka, je tam 2x RB912, napeti ok (22,6V).

chtel sem udelat upgrade FW v tech RB912 beznou metodou drag and drop soubory do winboxu lognuteho do onoho RB a i toto kopceni se plaz jak svina...na jinem kusu prekopceno do 15-20sec., ted za ten samy cas stezi 1/10 z celku.

PW

edit : mozna nalezen vinik, nechapu proc BTest apod. jedou ok a bezna komunikace ne...zrejme port v RB na ktery je Ray napojen neni uplne fit a nebo POE ve zdroji / ETH kabl...zitra to povymenuji secko !
Přílohy
speed 3.jpg
speed 3.jpg (36.49 KiB) Zobrazeno 1282 x
speed 2.jpg
speed 2.jpg (47.55 KiB) Zobrazeno 1282 x
speed 1.jpg
speed 1.jpg (49.91 KiB) Zobrazeno 1282 x
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 11 years ago

Jo ten Ray RAy to je celej RACOM :-) (tichá závist)
Napiš jak to dopadlo měl bych jeden tip. (Opera zaplý režim turbo)
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

testuj jednim spojení na TCP. Já měl u AF24 vadný zdroje a z 500Mbit z toho byla slintající 10Mbit linka s obrovskou chybovostí. Pak bych se podíval na takty CPUček v RBčkách.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

pcwifi píše:resim problem kdy 2 den blbne zatim jen 2 klientum na 2 sektorech AP bodu DL. meli by mit oba 10M, merenim na netu ruznymi merici apod. se dostanu na max 2M, spise mene. ALe odezva i UpLoad je zcela OK !!! CCQ i signaly taky OK. pokud delam BTest na router u AP nebo i hlavni server, taky OK !

co to je za hlod ? klienti maj RoS 5.25, zmena na 6.4 neudelala nic, to same RB750GL, zmena z 5.20 na 6.4 neprinesla nic noveho, pro jistotu vymena za jiny taky s 6.4 a furt
to same... 750tka dela jen obyc NAT, cpu se flaka do 10% + -

problem vznikl ze dne na den, bez jakehokoliv zasahu do konfigurace. Od jinych nemam info ze by se jim spojeni nejak plazilo, predpokladam tedy ze jedou ostatni ok.

PW

úplně stejný problém mám také klienta má vajíčko s RB411 oproti omnitiku a prostě mu to jede děsně pmalu, signál má -30 a CCQ tak dobré, už nevím co s tím, dal jsem mu teď verzi 6.7 proti 6.7 taks e uvidí, pokud nepomůže tam asi vyměním vajíčko za SXT, je divný že mu to začalo dělat úplně samo od sebe...
když mu tam properu btest tak to jede na max
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

no u me to bude skutecne asi jeble POE ci ETH kabl, od vcera kdy sem Dis/Ena ETH na RB na kterym trci ten Ray se zda vse ok, ale jak rikam, kdyz sem na tom bode o weekendu byl, tak sem s kablem do POE manipuloval, asi uz neni uplne ve forme bo nevim, dneska to vymenim a doufam ze ok.

PW

dodateq : ano bylo to kabelem z POE do RB, po vymene zcela ok. Mazec no...
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 10 Feb 2014 17:09, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

koukni na RBčko do kterýho vede pojítko na ethernet a jeho čítače. Mě tam naskakovaly FCS Error.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

me nic, cista nula.
0 x