❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FTP klient Filezilla

Návody a problémy s konfigurací.
Ladas

FTP klient Filezilla

Příspěvekod Ladas » 19 years ago

Zdravím všechny příznivce MK :-)

Chtěl bych se pozeptat, jak řešíte manglování provozu, který nepoužívá standardní porty. Pro příklad uvedu FTP klienta Filezilla, který naváže spojení přes porty 20, 21, ale vlastní přenos souboru pak probíhá přes náhodně zvolené volné porty a to na obou stranách (potvrzeno z personal firewallu).
Na MK je nastaven src-nat, takže si označím odchozí spojení podle portů 20-21 v řetězci prerouting, ale přenos souborů navázaný na základě prvotního spojení mi to již neznačkuje. Nemůžete mě prosím někdo trošičku nakopnout, aby mi došlo, kde je zakopaný pes?

Děkuji, Ladas.
0 x

Martin-22

Příspěvekod Martin-22 » 18 years ago

Pridavam se k teto otazce, pokud nekdo vite, dejte vedet.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

To asi jednoduse nepujde, napada me oznacit ostatni provoz dat mu prioritu podle potreby a tohle nechat v tom ostatnim s nizkou prioritou i kdyz to zdaleka neni idealni. Nejlip kliosovi vysvetlit at pouziva neco jinyho:)
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 18 years ago

Že prý to není jednoduché ale asi ani nemožné...

Přílíš iptables nerozumim ,ale vypadá to že stačé omarkovat jen to spojení které využívá příkazový kanál a automaticky se označkují i datové kanály.Chce to skusit...
Jinak ,co třeba:/ip firewall mangle add connection-type=ftp?
0 x