❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jde spojit 2eth bez bridge aby se choval jako switch

Návody a problémy s konfigurací.
shooter

jde spojit 2eth bez bridge aby se choval jako switch

Příspěvekod shooter » 11 years ago

mam problem nasledujici potřeboval bych v MK propojit 2 eth tak jak kdybych je propojil switchem
jde mě o to že mam pravidla v FW a aby byly platny musím je přepojit na ten bridge a to se mě něchce a navíc bridge placá všechno dohromady
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

Jestli to ma switch chip tak přes nej..
0 x
Daniel Tasáry

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

nema je to na Supermikro deska s intlama a druha eth je na RB44Ge
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Asi začni znovu :-) Píšeš do threadu "RouterBOARD" a máš x86 ...

Ale hlavně asi nechápu, čeho tím chceš docílit. Netfilter je vcelku univerzální, nehraje moc roli, jestli je to na bridge, nebo na fyzické rozhraní. Kromě toho prohlášení "bridge plácá všechno dohromady" je divné ... bridge je softwarový switch. Má nevýhodu v tom, že je méně výkonnější, než hw switch (i když to asi ve spoustě případů nebude významné) ... ale výhodu má v tom, že na něm dokážeš lépe právě filtrovat (resp. vytvářet složitější pravidla). Ale jinak je to z logického pohledu to samé.

A pokud to musíš přepojit na "ten bridge", tak asi jinou možnost nemáš, ne? Jen bridge, nebo switch ... a switch neuděláš jinak, než že ho tam dáš externě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.