Zdravim,
narazil jsem na zvlastni problem a nevim si uz rady. Na svem Mikrotiku mam vytvoreny vpn PPTP server na ktery se pripojuju vzdalene z kancelare.
Pokud restartuji Mikrotik a okamzite se na nej pripojim pres PPTP tak je spojeni stabilni a neodpoji se klidne i 14 dni.
Pokud se vsak po vytoceni spojeni rucne odpojim a pripojim se znova, tak se mi vzdy po 16 minutach spojeni preruci.
Nemel nekdo podobny problem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Odpojovaní z PPTP
Další poznatek: pokud se na pptp pripojuji v lokalni siti, tak se problem neprojevuje. Jakmile se ale zkusim pripojit z venku,
tak to zacne po 16 minutach spojeni vypadavat.
tak to zacne po 16 minutach spojeni vypadavat.
0 x
nejspíš bude problém někde po cestě v natech kde je určitě použit ppp heleper, který to ničí 
zkusit l2tp co to bude dělat, pokud bude fungovat, tak je to tím.

zkusit l2tp co to bude dělat, pokud bude fungovat, tak je to tím.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Zkousim L2TP pres IPSec a z venku se vubec nepripojim. V lokalni siti neni problem..
0 x
a bez ipsecu ano?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak máš blbě definovanej ipsec 

0 x
Jsem za NATem, takze to bude asi tim. Neco malo jsem uz na netu o tom cet.
0 x