Nevie niekto aké nastavenie je najlepšie prer tento routerboard, aby bol ako switch??
-všetky porty do bridgu
-10 až 7 switch2 master eth 6 a 5 až 2 switch1 master eth1 , eth6+eth1 bridge na ktorom je ip adresa
alebo v defoltnom nastaveni bolo takto 10 až 7 switch , master pre nich je eth6 a eth6 až eth2 v bridgu a eth1 bola gatewy. Ja router nepotrebujem, čiže eth 1 by som dal do bridgu tiež.
čo vy na to ktorá možnosť by bola najlepšia aby RB dosahoval čo najväčší trafic pri najnižšej spotrebe CPU.
Nepotrebujem tam nič, iba aby som mal switch na ktorý by som sa dostal cez IP adresu??
Dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011UAS najlepšie nastavenie ako switch
reset nastaveni, porty 1-5 do hw switche, porty 6-10 do druheho HW switche a port 1 a 6 do bridge
0 x
Jan Ptáček
Takto je to dobre??
Dik
Dik
Kód: Vybrat vše
/interface bridge
add l2mtu=1598 name=bridge1
/interface ethernet
set [ find default-name=ether2 ] master-port=ether1
set [ find default-name=ether3 ] master-port=ether1
set [ find default-name=ether4 ] master-port=ether1
set [ find default-name=ether5 ] master-port=ether1
set [ find default-name=ether7 ] master-port=ether6
set [ find default-name=ether8 ] master-port=ether6
set [ find default-name=ether9 ] master-port=ether6
set [ find default-name=ether10 ] master-port=ether6
/interface bridge port
add bridge=bridge1 interface=ether1
add bridge=bridge1 interface=ether6
0 x
No úplně nejlepší je mezi obě skupiny vrazit kabel 

net.work píše:reset nastaveni, porty 1-5 do hw switche, porty 6-10 do druheho HW switche a port 1 a 6 do bridge
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:No úplně nejlepší je mezi obě skupiny vrazit kabelnet.work píše:reset nastaveni, porty 1-5 do hw switche, porty 6-10 do druheho HW switche a port 1 a 6 do bridge
Pokud mu stačí pouze 8x ETH tak ano. Pokud potřebuje všech 10 tak má konfiguraci správně
0 x
honzam píše:ludvik píše:No úplně nejlepší je mezi obě skupiny vrazit kabelnet.work píše:reset nastaveni, porty 1-5 do hw switche, porty 6-10 do druheho HW switche a port 1 a 6 do bridge
Pokud mu stačí pouze 8x ETH tak ano. Pokud potřebuje všech 10 tak má konfiguraci správně
Je to sranda

Oni to už nemohli prepojiť priamo v rbečku?
Aj tak dik páni.
0 x