❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nemůžu se dostat na druhý routerboard přes Wlan

Návody a problémy s konfigurací.
kecut

Nemůžu se dostat na druhý routerboard přes Wlan

Příspěvekod kecut » 19 years ago

Mám 2 RB532, na ten první jsem připojený pres ethernet a na ten druhý je o 2 km dál.Samozdřejmě routuju.Ale mám tu problém když se chci dostat na ten druhy přes wlan pomocí Winboxu tak se nespoji skousel jsem i pres ssh a nic ale pritom komunikace probíha.S toho druhého se na první dostanu přes wlan.Prosím o radu.
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 19 years ago

Jo tak ten samej problém mám i já a zatím bridžuju
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

to je zajímavý poznatek :) .... já mám za sebou posazeno i 5 MK a na kazdý se dostanu winboxem odkudkoli ... sí mám pouze routovanou ...
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

kecut

Ja teda routuju ale ethernety a jednu wlan mam v bridži.Tak jesti to nedělá to bridžování. :?:
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

kecut píše:Ja teda routuju ale ethernety a jednu wlan mam v bridži.Tak jesti to nedělá to bridžování. :?:

no to pozor a v jakém módu je ten wlan? AP bridge nebo station?
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

kecut

No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 19 years ago

kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.

Nevim co by melo delat problem v modu station. Na PtP spoje pouzivam bridge - station na vsesmer ci sektor AP bridge - station a zatim to jede dobre.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 19 years ago

iTomB píše:
kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.

Nevim co by melo delat problem v modu station. Na PtP spoje pouzivam bridge - station na vsesmer ci sektor AP bridge - station a zatim to jede dobre.

Je přece jedno jestli routuju nebo je to v bridge režimu. Musí to jít vždycky. jen nesmí být blokovaný port 8091 nebo přes kterej to leze do Mikrotika.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 19 years ago

soucez píše:
iTomB píše:

Je přece jedno jestli routuju nebo je to v bridge režimu. Musí to jít vždycky. jen nesmí být blokovaný port 8091 nebo přes kterej to leze do Mikrotika.

Me to nepis :D ja to chapu. Ja se ptal, jakej problem ma v rezimu station.
0 x

jestednet

Příspěvekod jestednet » 19 years ago

iTomB píše:
soucez píše:
iTomB píše:

Do jistý chvíle bridgování stačí, pak je potřeba už routing. A věřte, že vše předělávat je při více a více klientech těžší a těžší.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 18 years ago

jestednet píše:
iTomB píše:
soucez píše:
iTomB píše:

Do jistý chvíle bridgování stačí, pak je potřeba už routing. A věřte, že vše předělávat je při více a více klientech těžší a těžší.

To je dobry, ja ted predelavam par set klientu z oddelenych siti na jednu s routovanim (statiske i dynamicke OSPF) a docela v pohode :wink:

Jen me zajimal ted udajny problem v rezimu station, protoze pouzivam na PtP bridge-station a na vsesmer ci sektor AP bridge-station.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Žádný problém v tom dostat se na druhy treti atd. MK za sebou neni at je to v rezimu ap bridge nebo station. Problem je jen v tom, zda mate dobre nastavene routovaní. Mam za sebou zatim 3 MK a vse jede bez nejmensich problemu a vite co je jeste zajimave? Ze skrebonem jsme na to narazili nahodou. Ze kdyz se pripojite na hl. MK, pak v nem udelate presmerovani na dalsi MK, muzete byt na obou zaroven. Je to sice takova blbost, ale mozna nekomu pomuze.
0 x