Zdravím.
Mám trochu problém se svojí přípojkou ke svému providerovi. Tvrdí že vše OK a protože mám svoje zařízení tak asi bude chyba u mě. měl bych mít 15/1mbps ale bohužel těch 15 nedosahuji.
Podezření viz print.scr je vidět Tx/Rx Rate který hrozně lítá od 4-24mbps. Může mi někdo popsat kolonky na obrázku? Zajímá mě především Signal strenght jak tam může být hodnota/hodnota ? signál je přeci jede ne? Noise Floor? CCQ? overal Tx CCQ, Ack. Timeout.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vysvětlení přiloženého screenu
Rx signal na 802.11a neni nejhorsi, ovsem problem je Tx signal - docela bida (jde to videt i na ccq)...
Osobne si myslim, ze si pripojeny na kraj, nebo zada sektoru...
Osobne si myslim, ze si pripojeny na kraj, nebo zada sektoru...
0 x
Jan Ptáček
Skvěle takže doporučuješ pohnout fyzicky s anténou? na jaké bych se měl dostat hodnoty, abych se dostal na svůj tarif 15/1?
0 x
Pokud je to jak píše net.work tak nepomůže když budeš hýbat s anténou ty. Musel by hýbnout se sektorem tvůj provider. Jaké máš zařízení? Rb411 + r52?
Dříve jsi té rychlosti dosahoval?
Dříve jsi té rychlosti dosahoval?
0 x
cim vetsi ccq tim lepe...nevi se jak moc je zasrane tve okoli, ale na tak nejak stabilni spojeni by to scelo aspon 75% obema smery. Koukam ze AP je nejaky UBNT bazmek...ani bych se nedivil, kdyby to bylo nano / loco a ty jak bylo receno si jej chytal uz jen okrajove...takze ano, hnout s antenou u sebe a sledovat zmeny v signalu, pokud nepomuze, musi ISP projevit snahu. Apropo to je bezny móres spousty ISP, on vi ze je v urcitem smeru zaruseno az beda a i skrz to da klientovi tarif, ktery nikdy poradne nepojede na svoje papirove maximum. Zakonite to pak vede ke stiznostem a problemum a nasraty zakaznik dokaze takoveho na kokos ISP proprat ve svem okoli celkem dokonale.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
mě spíš zaráží rate na 6Mbit
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
mozno mu tam netecu data a preto ma taky rate, ale co chete vykuzlit so signalom -76? 

0 x
a jeste vysilaci zarizeni je UBNT dle firmwaru 3.2 ktery ukazuje screen z mikrotiku....
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Slabej signal - treba lepe zamerit ci dat jinou antenu ... potrebujes pro rozumnou funkci aspon -65 maximalne -68 ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Tomu se nedá věřit. Já všechny UBNT na mikrotikách vidím jako version 2.9.31 (alespoň na MK 3.30) - přitom je to 5.5.4.
Bohus píše:a jeste vysilaci zarizeni je UBNT dle firmwaru 3.2 ktery ukazuje screen z mikrotiku....
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Děkuju za hromadu rad. Každopádně jsem trochu pohýbal s anténou a je to lepší.
Ano můj ISP má na své straně UBNT a já RB411 s CM9.
Nynější stav je viz obrázek.
Ale stejně ne na svých 15/1 nedostanu:-))
Ano můj ISP má na své straně UBNT a já RB411 s CM9.
Nynější stav je viz obrázek.
Ale stejně ne na svých 15/1 nedostanu:-))
- Přílohy
-
- a2.jpg (127.19 KiB) Zobrazeno 2403 x
0 x
Tvůj ISP je hlavně ****. Kombinovat UBNT s MK může jen blbec ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Trochu se ho musím zastat:-) On by dodal UBNT ale já měl doma RB411 a díky tomu jsem se nemusel smluvně vázat a nabídl mi službu za 100,- měsíčně.
0 x
15/1 na Apcku v "A-čku" ? mozna kdyz na nem budes sam max jeste s jednim...my ze zasady nepripojime nic co neni HW totozne jako nase bezne jednotky, tedy SXT,Sextant, RB711 / 911 apod., jedem holé N-ko, takze nejaky UBNT poser se ani nelogne
tvuj ISP je trosku trotl, trosku víc 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))