Nastavil jsem Mikrotik RB751U-2HnD tak, aby skrz něj procházelo několik VLAN přes port 1 do portu 3. Každou VLANu jsem vytvořil pod patřičným portem a nakonec tyhle dané VLANy zbridgoval. Všechno fungovalo, až do doby než se zjistilo, že po nasazení Mikrotiku přestalo fungovat propojení dál do sítě, která je za Mikrotikem. Teda přestalo. Na bránu ping šel a na další počítače taky, ale na několik z těch dvaceti počítačů pingnout chvíli šlo, chvíli ne. Nedokážu si představit, čím by to mohlo být způsobeno. Jediné, co mě napadlo a co jsem zkusil, je že jsem na Bridgích zapnul RSTP a zatím to funguje. Co si o tom myslíte?
V době výpadku bylo na Mikrotiku přes Torch vidět, že packety přes MK procházely ven, ale už se nevracely. Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že by došlo kvůli smyčce v síti chyba v CAM tabulkách switchů. Ale to by se muselo projevovat pořád, když jsme ten mikrotik zkušebně vyloučili, bylo po problémech. Pak jsem to asi spravil až tím nastavením RSTP, ale to se dozvím zítra

Docela by mě zajímal váš názor. Díky.
..:: DobraSit.cz ::..