❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s přístupem na MT

Návody a problémy s konfigurací.
ALEX
Kontaktovat uživatele:

Problém s přístupem na MT

Příspěvekod ALEX » 19 years ago

Mám MT s 3 x LAN. Na LAN1 mám PC. Pingnu si na LAN1 , ael na ostatní LAN už ne. Pomůže mi někdo prosím ??? Určitě to je jen ptákovina. Díky
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 19 years ago

Moc jsi to taky nepopsal. Hod vsechny ether iface do bridge, tomu dej nejakou IP a pocitacum dej IP z tohoto rozsahu.
Kdyztak to upresni.
0 x

[OP]CZMadman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod [OP]CZMadman » 19 years ago

Jan Holub píše:Moc jsi to taky nepopsal. Hod vsechny ether iface do bridge, tomu dej nejakou IP a pocitacum dej IP z tohoto rozsahu.
Kdyztak to upresni.

a mas na vsechny sitovky prideleenou ip:)
0 x

ALEX
Kontaktovat uživatele:

IP mám nastavené na všech LAN. A potřebuji aby byl každý jiný rozsah. Bridge je variante, ale rád bych se ho vyhnul.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 19 years ago

ALEX píše:IP mám nastavené na všech LAN. A potřebuji aby byl každý jiný rozsah. Bridge je variante, ale rád bych se ho vyhnul.

Mas hlavne v PC nastevene routovani?? Aby ty pozadavky na IP ostatnich LAN nesli uplne nekam jinak (GW vychozi brana) :D
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 19 years ago

:wink: a co routy?mas dobry masky u tech IP?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ALEX
Kontaktovat uživatele:

sub_zero píše:😉 a co routy?mas dobry masky u tech IP?

Popíšu to přesněji, a v tom není zmatek. Mám celkem 2 MT (MT1 a MT2). MT1 má rozhraní x1(lan), x2(lan), x3(wireles). MT2 má y1(wireles), y2(wireles), y3(wireles), y4(lan). x3 a y1 je v wireles bridge. Na x1 mám ADSL a taky výchozí GW do internetu. PC které mám mezi ADSL a x1 pingá na x1, x2, x3 ale už mi nepingne na y1. Přitom MT1 si na něj pingne. route mám dynamický standarttní. Jsme z toho nějaký zmatený. Přitom mi to už jelo, pak jsme něco změnil a už na to nemůžu přijít.
0 x