❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik vs PPPOE

Návody a problémy s konfigurací.
roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Mikrotik vs PPPOE

Příspěvekod roman.smoker » 19 years ago

Zdravím všechny,

mám problém s mikrotikem a PPPOE spojením,
Všechno se na první pohled zdá být v pořádku, router se na žádost připojí,zavede si bránu a dns...na první pohled i nat probíhá jak má, ale problém je v tom,že nefungují některé stránky (je jich hodně, ale jenom stručně na co jsem přišel: t-mobile.cz,microsoft.com, idnes.cz a spousta dalších).jindy je práce rychlá a občas je delší odezva zřejmě než se provede překlad dns... nevím kde by mohl být problém. Napadá někoho něco prosím?

Jinak překlad je prováděn pomoco srcnat - masquerade

Děkuji moc

Roman :)
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 19 years ago

Nam delalo stejne problemy nastaveni MTU na 1480 na ether interfacu. Ovsem u PPPoE je 1480 doporuceno. Nektere weby zrejme posilaji data s priznakem don`t fragment a ty pak pres ten iface neprojdou. I kdyz by tedy tvuj stroj mel poslat serveru zadost o zasilani mensich ramcu. Nicmene u nas je taky nejak neposilal, nebo nedorazily na server.
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Jan Holub píše:Nam delalo stejne problemy nastaveni MTU na 1480 na ether interfacu. Ovsem u PPPoE je 1480 doporuceno. Nektere weby zrejme posilaji data s priznakem don`t fragment a ty pak pres ten iface neprojdou. I kdyz by tedy tvuj stroj mel poslat serveru zadost o zasilani mensich ramcu. Nicmene u nas je taky nejak neposilal, nebo nedorazily na server.

MTU mám nastavenou podle starého routeru který jsem používal na hodnotě 1392 a tam problém nebyl

Jakým způsobem jsi to tedy vyřešil?

Děkuji
0 x

Jan Holub

U mně to právě bylo na obyč ether iface. Takže stačilo dát 1500 a šlape to.
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Jan Holub píše:U mně to právě bylo na obyč ether iface. Takže stačilo dát 1500 a šlape to.

Tak bohužel ani nastavení hodnot MTU MRU nepomohlo :-(

nutně bych to potřeboval rozjet, ale poskoušel jsem už asi všechno co mě napadlo a stále některé stránky nefungují.

Jinak problém zřejmě nebude v překladu, ale v PPPOE, protože na problémové servery nepingnu ani z MK

Moc prosím o každou radu

Roman
0 x

Jan Holub

Tak pokud ti to ani nepinga, tak to tim MTU nebude. To pinga v pohode, akorat nelezou stranky.
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Jan Holub píše:Tak pokud ti to ani nepinga, tak to tim MTU nebude. To pinga v pohode, akorat nelezou stranky.

Právěže na ty servery které nejdou zobrazit to z MK ani nepingne, ale bohužel mě nenapadá nic v čem by to mohlo být :-(
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 19 years ago

Zdravim Ten problém měl i kamarád. Vyřešil to tak, že MT kompletně vymazal konfiguraci. V konzole napiš setup, pak zmáčknout r a potvrdit. Uvidíš, že až to pak všechno nastavíš, tak ti PPoE pude.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 19 years ago

jirk píše:Zdravim Ten problém měl i kamarád. Vyřešil to tak, že MT kompletně vymazal konfiguraci. V konzole napiš setup, pak zmáčknout r a potvrdit. Uvidíš, že až to pak všechno nastavíš, tak ti PPoE pude.
:shock: :shock: myslim, ze trosku "hardcore" reseni...ale pokud pomuze.... :)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

jirk píše:Zdravim Ten problém měl i kamarád. Vyřešil to tak, že MT kompletně vymazal konfiguraci. V konzole napiš setup, pak zmáčknout r a potvrdit. Uvidíš, že až to pak všechno nastavíš, tak ti PPoE pude.

až táák? hmmm no dobrá zkusit to můžu stejně mě nic jiného nenapadá bohužel... tak já to v noci vyzkouším.

Uvítám další nápady kdyby to náhodou nevyšlo

Děkuji
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

roman.smoker píše:

až táák? hmmm no dobrá zkusit to můžu stejně mě nic jiného nenapadá bohužel... tak já to v noci vyzkouším.

Uvítám další nápady kdyby to náhodou nevyšlo

Děkuji

tak bohužel ani tento "zajímavý" způsob nepomohl :((((

Já už teda fakt nevím, to přece není normální, vždy co se týče pppoe clienta tak tam není žádné extra nastavení, tak už jsem vážně v koncích.
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem pomocí wireshark zjistil, že browser si požádá o stránku a dostane ji, ovšem je otázka proč ji nezobrazí.
To že není možné pingat na problémové servery je tím že filtrují ICMP.

Tákže ale jeden fakt je to,že nezobrazuje weby, na které není možné pingnout, ovšem otázka je, proč z HW routeru to jde naprosto bez problémů.

Nápady?

Díky
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

roman.smoker píše:Tak jsem pomocí wireshark zjistil, že browser si požádá o stránku a dostane ji, ovšem je otázka proč ji nezobrazí.

Tákže ale jeden fakt je to,že nezobrazuje weby, na které není možné pingnout.......

Muzete mi prosim na par problematickych stranek dat URL. Otestoval bych to u me a dal vedet zda mi to taky dela.

Dekuju
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Buchar píše:
roman.smoker píše:Tak jsem pomocí wireshark zjistil, že browser si požádá o stránku a dostane ji, ovšem je otázka proč ji nezobrazí.

Tákže ale jeden fakt je to,že nezobrazuje weby, na které není možné pingnout.......

Muzete mi prosim na par problematickych stranek dat URL. Otestoval bych to u me a dal vedet zda mi to taky dela.

Dekuju

t-mobile.cz
idnes.cz
tiscali.cz
microsoft.com
a další
0 x

roman.smoker
Kontaktovat uživatele:

Problém jsem stále nevyřešil, napadá někoho něco, moc prosím?
0 x
S přátelským pozdravem

Roman Kouřil
SAS Networks