❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

monitorovanie logu

Návody a problémy s konfigurací.
jany
Kontaktovat uživatele:

monitorovanie logu

Příspěvekod jany » 12 years ago

Akym posobom je najjednoduchsie monitorovat log. V MK je moznost nahliadnut do logu, ale log je reprezentovany asi 150-200 riadkami. Je mozne niekde tento log ukladat ? najlepsie na PC linux v LAN (najprv som myslel odosielat rovno do mailu, ale pri vypadku netu, by to nefungovalo).
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Minulý týden tu Zdeněk Švarc smazal vlákno sProjekty, ve kterém se mimo jiné řešil splunk jako nástroj pro práci s logy. Bylo tam hodně zajímavých věcí a kdo si to nestáhnul k sobě, tak přišel s spoustu zajímavých věcí. Já si to taky nestáhnul, protože mě možnost smazání ani ve snu nenapadla.
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

teoreticky by na to stacil aj nejaky skript, ale ja a skriptovanie ?? :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

že by syslog?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Magic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Magic » 12 years ago

to Jany: Já mám nastaveno na mikrotikách ze kterých chcu log : system/logging remote na adresu dude serveru, který má v sobě jednoduchý syslog.
V Dude pak stačí tyto remote logy ukládat do zvláštních sekcí a filtrovat si je podle prefixů.
Pro někoho kdo se moc nevyzná v linuxu to podle mě postačí :D
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

mam na linuxe aj syslog-ng, tak skusim este prestudovat zajtra toto viewtopic.php?f=5&t=4758 a nejak sa pustim do toho
urcite sa ozvem :)
0 x