❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém se signálem u klienta

Návody a problémy s konfigurací.
loupak

Problém se signálem u klienta

Příspěvekod loupak » 12 years ago

Ahoj,

řeším záhadu pro kterou nemám zatím racionální vysvětlení. Popíšu mojí situaci

Mám v jedný vesnici všesměr - klasický 802.11a bez nějakých nstreme nebo nv2. Ve skenu vysílače je vidět asi 7 sítí,na mém kanále žádná.

Mám klienta který je cca 730m od vysílače,čistej výhled,žádná překážka,klentská anténa gentlebox s RB 411 vevnitř. Nedostanu lepší signál než -85. Před ním je klient,kterej je připojenej ve stejným azimutu vzhledem k vysílači,jako ten první jeho vzdálenost je cca 710m.Ze střechy toho dál vidím krásně anténu,toho blíž. A ten blíž má signál -73.

U problémovýho jsem zkoušel vyměnit rádio (Gentle Box,SXT,nějakej TP-Link) výsledky stejný,polarizaci jsem kontroloval (na špatný polarizaci nevidím AP vůbec,což bych i chápal,když na dobrý mám -85)

Mám tam i klienta,kterej je dál jak tenhle se špatným signálem cca o 80m a i ten má -75.

Jedinej rozdíl mezi nejbližším klientem a tím se špatnym signálem je tem,že je mezi nima sloup s elektrikou,a z něj jde asi 8 kabelů s přípojkama a jeden z nich jde cca metr pod tou problémovou anténou a tak 7m před ní.Ale v proudu je přece 50Hz...to by se nemělo ovlivňovat.

Setkal se někdo s něčím podobným?Předem děkuju za názory.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

jo setkal.. hluche misto vsesmeru...
0 x
Jan Ptáček

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

resil sem podobny joke. klios asi 700m od AP,vsesmer i sektor, ne a ne lapnout lepsi cisla jak -80, stejny opruz na Nano5 i RB neco + 23dbi parabolka. Nevnimal sem ocogo. Dodnes nevim co se delo, ted ma uz nekolik mesicu signal tusim -66 a jede...asi nejaka docasna cerna dira bo co...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Take mam podobne zkušenosti s hluchym mistem. Bohužel někdy je potřeba antenu posunout uplne jinam než by člověk chtěl.

www.wiracom.cz
0 x

loupak

Příspěvekod loupak » 12 years ago

Díky za názory, příští tejden na tom AP zkusím rozsvítit směrovku naladím jí alespoň 40MHz od té všesměrky a dám vědět jak jsem pochodil.
0 x