Nedaří se mě na dual chainu u klientů dosahovat takových rychlostí jaké bych si představoval. V podstatě jsou horší než když jedu v singlu. Jedná se o zarušené město....
Sken ze strany AP ukazuje zhruba 60sítí. Klienti jsou do 600m
Když máte duální sektor + NV2. A pouze duální klienty (SXT) jakých rychlostí dosahujete?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dual chain - Multipoint - Jaké rychlosti?
TDMA period size ma kolik?
Jinak realne dosahuju v 20Mhz kanalu 2ms TDMA size na MIMO sektoru 40-45M ale opravdu realneho TCP (zadne UDP bastly).
Pri 1ms TDMA size to je cca. 32-37M
Jinak realne dosahuju v 20Mhz kanalu 2ms TDMA size na MIMO sektoru 40-45M ale opravdu realneho TCP (zadne UDP bastly).
Pri 1ms TDMA size to je cca. 32-37M
0 x
Jan Ptáček
tdma 2ms a 20Mhz kanál.
0 x
jaky sektor pouzivas? kolik Ti to teda jede?
0 x
Jan Ptáček
sektor je duální Raytra s boxem. Uvnitř 711GA-5HnD
Když dám na test indoor kanál (5320) tak udělám 20Mbit download. Na outdorovém kanálu kolem 15mbit.
Je to fakt bída. Představoval bych si že by to mělo dát hodně přes 40Mbit. V indooru určitě. Jakou sektorku používáš ty?
Když dám na test indoor kanál (5320) tak udělám 20Mbit download. Na outdorovém kanálu kolem 15mbit.
Je to fakt bída. Představoval bych si že by to mělo dát hodně přes 40Mbit. V indooru určitě. Jakou sektorku používáš ty?
- Přílohy
-
- dual.jpg (213.54 KiB) Zobrazeno 2289 x
0 x
tam bude neco spatne - mas moznost trochu pridat vykonu na tom sektoru (Rx mas OK, ale Tx o 10dBi horsi).
Jinak CCQ neni spatne - melo by to jet aspon 1.5x tolik...
jinak já používám tyto sektory: http://www.vseprowifi.cz/inshop/5-8-ant ... -6757.html
Kdyžtak mi hod do PM treba pristup a muzu na to kouknout, jestli neco zmuzu...
Jeste me napada - nepodtaktovalo se Ti to APcko pri upgradu?
Jinak CCQ neni spatne - melo by to jet aspon 1.5x tolik...
jinak já používám tyto sektory: http://www.vseprowifi.cz/inshop/5-8-ant ... -6757.html
Kdyžtak mi hod do PM treba pristup a muzu na to kouknout, jestli neco zmuzu...
Jeste me napada - nepodtaktovalo se Ti to APcko pri upgradu?
0 x
Jan Ptáček
obecně sem si všimnul že když neni CCQ 95 a vejš tak je to pomalí. Signály samozřejmě museji bejt okolo -50dB aby se z toho vytahlo přes 50Mbit reálnýho toku. V zarušenym městě je to smolík a konečná.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Duální anténa je tato http://www.raytra.com/5g-uip515-71.php
v boxu 711
Ten signál byl z pohledu klienta. Čili o 10dB byl horší klientův signál. Ted jsem to teda ohulil aby tx/rx bylo přibližně stejné.
A stejně výsledek stojí za prd. CPU jsem kontroloval 711 jede na 400Mhz a client má SXT lite - 600Mhz
v boxu 711
Ten signál byl z pohledu klienta. Čili o 10dB byl horší klientův signál. Ted jsem to teda ohulil aby tx/rx bylo přibližně stejné.
A stejně výsledek stojí za prd. CPU jsem kontroloval 711 jede na 400Mhz a client má SXT lite - 600Mhz
- Přílohy
-
- dual sxt.jpg (243.13 KiB) Zobrazeno 2289 x
0 x
tak ted je to CCQ katastrofa no... ja malo kde mam u klientu CCQ pres 90% vetsinou nekde mezi 80 a 90%... vsichni klienti jsou LITE verze? jestli neni chyba tady.. kazdopadne s 30% CCQ muzes byt rad za tech 15M...
0 x
Jan Ptáček
Jsou tam na zkoušku zatím jen dva klienti. Oba SXT lite a oba takto špatné výsleky. Tento poslední BW test je s kanálem 5300. Čili čisto. Když tam hodím 5500-5700 tak jsou výsledky ještě víceméně horší.
Asi zkusím vyměnit sektorku protože s klientama nic neudělám (s anténou). Jinak ještě u té raytry se mě strašně líbilo že na zádech má hliníkový box. Jedinné co je blbé že pigtaily se musí křížit protože vývody jsou umístěné na obrácených stranách než by bylo ideální. Nevím jestli to křížení může mít vliv?

Dle měření od pana Štourače nevychází Raytra špatně. Ale taky je otázka měření versus reálný provoz.
Ta cyberbajt vypadá docela dobře až na ten úhel 120stupnů. Potřeboval bych něco směrovějšího. A druhý úhel uvádí kde?
Asi zkusím vyměnit sektorku protože s klientama nic neudělám (s anténou). Jinak ještě u té raytry se mě strašně líbilo že na zádech má hliníkový box. Jedinné co je blbé že pigtaily se musí křížit protože vývody jsou umístěné na obrácených stranách než by bylo ideální. Nevím jestli to křížení může mít vliv?
Dle měření od pana Štourače nevychází Raytra špatně. Ale taky je otázka měření versus reálný provoz.
Ta cyberbajt vypadá docela dobře až na ten úhel 120stupnů. Potřeboval bych něco směrovějšího. A druhý úhel uvádí kde?
- Přílohy
-
- 05032013476.jpg (93.05 KiB) Zobrazeno 2289 x
0 x
ja mam takovy spatny pocit ze ten problem je v klientech.. jak ti jede upload?
pac ccq na upload vypada dobre, linknute je to taky na full. otestuj upload a pokud pojede dobre, tak chyba urcite neni v sektore, ale v klientech...
pac ccq na upload vypada dobre, linknute je to taky na full. otestuj upload a pokud pojede dobre, tak chyba urcite neni v sektore, ale v klientech...
0 x
Jan Ptáček
Měl jsi pravdu. Upload jede skoro 60Mbit. Když je na klientech špatné RX. Tak to taky může znamenat že zlobí TX na sektoru ne?
Klienta moc neovlivním. Oba jsou 600metrů od AP a mají oba SXT lite.
Klienta moc neovlivním. Oba jsou 600metrů od AP a mají oba SXT lite.
- Přílohy
-
- upload.jpg (239.93 KiB) Zobrazeno 2289 x
0 x
no - ja nevim moc jak muze ovlivnovat Tx antena - proste se to vysle do vzduchu...
ja bych teda hledal problem v te lite verzi (mozna nekompatibilita chipsetu?) nevim.. zkusil bych jedno sxt lite vymenit za plnotucne, popr. treba jen zajet autem nekde pobliz a otestovat...
ja bych teda hledal problem v te lite verzi (mozna nekompatibilita chipsetu?) nevim.. zkusil bych jedno sxt lite vymenit za plnotucne, popr. treba jen zajet autem nekde pobliz a otestovat...
0 x
Jan Ptáček
nemaji ti klienti směrem k tvýmu APčku v čestě jiný APčko?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:nemaji ti klienti směrem k tvýmu APčku v čestě jiný APčko?
pochybuju, kdyz to stejne jede jak v 5,3g, tak i v 5,5g....
0 x
Jan Ptáček