❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

p2p - počet konexí - skupina stahovačů

Návody a problémy s konfigurací.
kratas

p2p - počet konexí - skupina stahovačů

Příspěvekod kratas » 19 years ago

Ahoj, mam takovy problem..
Uz dobu zapasim s p2p, sice pouze omezit, nikterak zakazat, ale omezit.. Ale nedari se nedari.. Akorat kdyz primo na central serveru na linuchu se udelalo prisne htb ze byl zpriorizovanej web a dulezite sluzby, p2p spolu s dalsima vecma spadli do te nejnizsi tridy.
Ted ale potrebuju na routerech a APckach (RB532) na mikrotiku nastavit nejaka pravidla pro p2p.
Bohuzel, zkusil jsem na test manglovat na nekolik dni p2p pakety, a vubec :( pozna to jen strasne minimum, cili je zcela zbytecne to resit dal, ikdyz to nejake to vyuziti urco ma. Este to stahnu po UDPcku a melo by se to trosku procistit.

Me predevsim jde o to, jestli by slo nastavit nejake pravidlo (samotni userove (ip) nejsou nijak shapovani), ktere kdyby zaznamenalo , nevim, placnu, treba vice jak 100konexi na ip, automaticky ho z toho neshapovanyho QT hodi do nakyho, kde se nastavi pevna rychlost spolu s poctem konexi - ten pocet konexi se uz asi bude muset resit primo ve fw a ne v QT, co?
Ale chtel bych to takto nejak zautomatizovat ..
-> User bude mit neomezeny pripojeni, jakmile presahne pocet konexi, pujde mu to takovou a takovou rychlosti s takovym a takovym poctem konexi..

Vedel by nekdo jak na to pls ?
Da se rict ze toto nastaveni specha, presneji - primo hori..
Predem diky za odpovedi a namety.
K.
0 x

kratas

Fakt se este nikdo s takovymto nastavenim nesetkal ? :( nebo nedokazal by nekdo pls poradit, jak na to ?

Mozna trosku este upresnim, kdyz nekdo prekroci ten pocet konexi a hodi ho to do nakyho oshapovanyho pasma, nemel by tam uz zustat na porad... Takze kdyby pocet konexi zase klesl na nejake dane, nastavitelne, cislo, vyhodilo by ho to (tu ip) z toho shapovaneho pasma a zase by byl NO LIMIT....

Pls, help me ..
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

podle mě celkem by stačilo udělat jen omezení connections na 1IP .. když omezíš 2p2 programu aby nemohl otevřít hromadu spojení, tak stejně nebude stahovat rychle.
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

kratas

no, jde mi to, ze manglovat p2p packety neni uplne košér.. tak, ze by snad bylo lepsi udelat pravidlo ze napr do 100konexi je neomezen, po prekroceni 100konexi dostane takovou rychlost..
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

No jo jenže to chce celkem složitěj script. Možná že by nebyl až tak složitý. Jde o to že by jsi měl script, který by kontroloval počet spojeni a určitou IP.
V QT nebo SQ by jsi měl připravena a zakázána pravidla pro jednotlivé klienty.
V případě překročení nějakého limitu, by script zapnul příslušné pravidlo aby omezil danou IP.
a Obráceně po určíté době by zase pravidlo zakázal.
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

kratas

jj, tak nejak jsem to myslel..
Vlastne me zajimalo, jestli nahodou uz podobny script tu nekdo nenapsal..
Ja mam pocit, ze jsem nedavno neco podobneho zde na foru videl, ale dneska jsem 3x prolezl cele forum a ne a ne najit.. Mozna jsem se spletl..

Tohle byl prave dalsi zpusob jak me napadlo potlacit p2p site, hned po manglovani p2p packetu.. Nerikam ze manglovat je spatny, ale zdaleka to neni 100%ni.
Nebo nemate nekdo nejaky lepsi zpusob, jak proti tomu zakrocit ?
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

já pouze omezuju počet otevřených spojení.
Nastavím, že jedna IP může otevřít pouze 30 spojení.
Pokud někdo použijě měření rychlosti, nebo HTTP či FTP download, nic nepozná a jede mu to na max.
Pokud ale zapne p2p program, ten začne otevírat spojení, ale otevře jich jen 30 a při tak málo spojeních není schopen extrémních rychlostí. Normálně p2p programy otevřou i klidně 1000 spojení na 1 IP.
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 19 years ago

:roll: a neni 30 spojeni na jednu IP az moc malo?? to uz je rapidne omezeny "p2p"..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

30 je podle mě taky málo, poněvadž, pak tomu člověku nepůjde nic krom 30connects via p2p a neotevře si ani jeden web..ale o to nejspíš Zdenovi jde, protože pak ten klient už p2p nikdy nepoužije, je tak? :P
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

aj_rade píše:30 je podle mě taky málo, poněvadž, pak tomu člověku nepůjde nic krom 30connects via p2p a neotevře si ani jeden web..ale o to nejspíš Zdenovi jde, protože pak ten klient už p2p nikdy nepoužije, je tak? :P

Ale ne, kolega to myslel tak ze otevre jen30 spojeni na p2p, samozrejme ze web do toho vubec nezapada, takze mu vse pojede jak ma. Otazka je zda 30 spojeni neni malo. Jake je mozne tahani pri 30 otevrenych spojeni. Jde to rict nejak globalne? Ja mam spojeni 100, ale pokud je tohle hodne rad to snizim a odlehcim tak siti, aby to pro 2,4 nebylo moc uz pretizene.
0 x

kratas

pepulis píše:
aj_rade píše:30 je podle mě taky málo, poněvadž, pak tomu člověku nepůjde nic krom 30connects via p2p a neotevře si ani jeden web..ale o to nejspíš Zdenovi jde, protože pak ten klient už p2p nikdy nepoužije, je tak? :P

Ale ne, kolega to myslel tak ze otevre jen30 spojeni na p2p, samozrejme ze web do toho vubec nezapada, takze mu vse pojede jak ma. Otazka je zda 30 spojeni neni malo. Jake je mozne tahani pri 30 otevrenych spojeni. Jde to rict nejak globalne? Ja mam spojeni 100, ale pokud je tohle hodne rad to snizim a odlehcim tak siti, aby to pro 2,4 nebylo moc uz pretizene.

Nojo, jak ale nastavim omezeni spojeni (konexi) jen pro ty p2p spojeni?
Kdyz si chci p2p spoje manglovat, tak to pozna hrozne male procento z celeho p2p trafficu :(
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 19 years ago

kratas píše:
pepulis píše:

Kdyz si chci p2p spoje manglovat, tak to pozna hrozne male procento z celeho p2p trafficu :(

Preco to nespravis ako vacsina z nas ?
T.j. napr 50 spojeni do p2p sieti a zaroven max. 200 spojeni, po dosiahnuti 200 spojeni dovolit len spojenia na zakladne porty.
Timeout spojenia na 3 hodiny
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

kratas

airbilly píše:Preco to nespravis ako vacsina z nas ?
T.j. napr 50 spojeni do p2p sieti a zaroven max. 200 spojeni, po dosiahnuti 200 spojeni dovolit len spojenia na zakladne porty.
Timeout spojenia na 3 hodiny

No, to zatim bohuzel bezvladam.
Nevim jak na to :(
Ale kdyby nekdo poradil, tak.... mooc moc diky..
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 19 years ago

kratas píše:No, to zatim bohuzel bezvladam.
Nevim jak na to :(
Ale kdyby nekdo poradil, tak.... mooc moc diky..

Je tu taka krasna funkcia a vola sa search
http://forum.promedia.cz/routeros.cz/vi ... 96&start=0

Ja som tiez len zaciatocnik s MK, ale uz som nejaky ten tyzden kvoli tomu nespal.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

kratas píše:
pepulis píše:

Jednoducho. Pridas do stavajuceho pravidla, ktore limituje treba 200 spojeni globalne, este "zakvacku", ktora bude zahrnovat len p2p.
0 x