❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Super signal, ale šílený ping a rychlost

Návody a problémy s konfigurací.
Bishboun
antispam: Ano

Super signal, ale šílený ping a rychlost

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

Ahoj,
mam takovej menší / větší problémek. Měl jsem jeden bod za stromem vzdalený cca 900m. Protože mě strom sejřil při deštících, tak jsem našel o 200m vedle jiného chlapíka který má výhled komplet bez překážek. Vzdálenost 900m zůstala stejná. To co bylo na původním místě jsem jen ze stožáru přenesl a namontoval na stožár nový. Jediné co se fyzicky rozebíralo byl koax v konektoru rsma.
Přes ten strom to běželo (když nepřšelo) dobře. Problém byl když pršelo---a proto jsem to předělal. Jenže na novém místě jsem to sešrouboval, nasměroval zapnul a ikdyž mam signal -49/-50 dBm tak kvalita lítá mezi 70-90%. Ping vzrostl z původních 8ms na 500ms. Rychlost je samosebou o 90% nižší. Kontroloval jsem na kartách jestli někde nevypadl konektor z minipci, ale vypadají dobře a hlavně jsem snimi nehýbal.

Neměl by někdo nápad kde by byl zakopaný pes?

Napadají mě tyhle věci, ale jak říkám vše jsem zkouknul:
Moc výkonu?
Špatné konektůrky?
Anteny 2x JRC24 a 1x JRC Duplex24 moc blízko sebe na jednom stožáru.

Kdyby Vás něco napadlo, tak mi napište.. Moc díky za radu.

Bb.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

asi mas v linii spoje nejaky jiny spoj/klienta ktery ti jednu nebo 2 stranu rusi
0 x

Bishboun

Maxik píše:asi mas v linii spoje nejaky jiny spoj/klienta ktery ti jednu nebo 2 stranu rusi

Jako že si to najednou mohu řušit sám? Tzn. mam tam frek. 5745, 5765, 5785 a 5805. .. Zkusim je dát víc od sebe, ale takhle jsem to měl i na tom starým bodě a šlo to bez problémů.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

A nejedes takhle nahodou na neleganich freq. :o
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

divizna

Příspěvekod divizna » 12 years ago

Shrnuto: vubec tomu nerozumim, ale mam tam same 5720+ frekvence.

Za tohle bych fakt trhal ruce. :evil:
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

divizna píše:Shrnuto: vubec tomu nerozumim, ale mam tam same 5720+ frekvence.

A teď si představ že se s tímhle "borcem" potkáš v éteru .. :roll:
zrovna já mám tu smůlu .. :(

stejně prima je ta poznámka o tom výkonu ..
0 x

divizna

No, jestli je tam na 900 metru signal -47-50, znamena to, ze EIRP je 36 dBm a vic.
Pocitam teda s 2m koaxu a minipigtailem a tim JRC24.

Brr. :roll:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Já je mám rád, nevadí mi ...
TTcko píše:

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

divizna

ludvik píše:Já je mám rád, nevadí mi ...
TTcko píše:

Je pravda, ze lepsi aby prasili v indooru nebo 5720+, nez aby prasili v "legalnim" pasmu kde ma clovek spoje a sektory.

Desim se dne, kdy tech par siti v nasem okoli, co jedou svarecky na indoorech a 5720+ bude muset preladit.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

no v indorech jedou vsichni protoze tech kanalu je pro vsechny proste malo. Ale jinak je to dost OT diskuse, myslim ze tu resil premisteni spoje, mozna by mohl popsat anteny a vykony jake tam ma
0 x

TTcko

Maxik píše:no v indorech jedou vsichni protoze tech kanalu je pro vsechny proste malo. Ale jinak je to dost OT diskuse, myslim ze tu resil premisteni spoje, mozna by mohl popsat anteny a vykony jake tam ma

sice je to OT, ale ten člověk by se nejdřív asi měl naučit co může a co ne, naučit se jak to funguje, proč to má být 15dBi namísto 25dBi, a třeba by pak pochopil, že svítit hodně je dost velikej fail. Třeba by pak pochopil, že než dávat velikej výkon je lepší dát velikou anténu, že je lepší zkrátit koax, nebo ho tam vůbec nemít, že existují polarizace a scan pásma:)

jak můžeš někomu něco radit, když ty předpokládáš nějaký standart a on to má jinak? pak se musíš ptát, jestli tam má ten správný koax, třeba tam má ten zelenej :))). Nikdy nevíš :)
třeba má otočenou polarizaci, páč si koupil duplex anténu a o tom co je polarizace vlastně nic neví ..

je složité radit s něčím co vlastně nevíš jak to je ...

a jak se tu psalo, tenhle borec zkusí dát jinej kanál, výkon nechá .. a buh ví jestli si vůbec oscanuje, jestli na tom kanálu nevysíla někdo jinej .. frkne to tam a pak teprve řeší co s tím ..
kluk by si měl nejdřív přečíst o tom jak to funguje, měl by si to složit tak jak to má být .. a pokud to nebude fungovat, tak teprve hledat proč to nejde .. zdrojů a materiálů je na netu tuna ..
0 x

Bishboun

TTcko píše:

stejně prima je ta poznámka o tom výkonu ..

No nevim, ale dle mého názoru frekvence 5745 až 5805 pro venkovní použití je zcela legální!!! A ten výkon.... nemusíte se obávat protože to nemám v defaultu a už vůbec né na max. Narozdíl od jiných počítám a neperu to na max. Jsem sice začátečník, ale nechci někde něco podělat, protože by se to hodně rychle otočilo proti mě. Zeptal jsem se protože jsem začátečník, nedělám wifi každý den, dle mého mám vše v pohodě, neporušuji zákon, ale přesto mi to blbne.
0 x

Bishboun

Maxik píše:no v indorech jedou vsichni protoze tech kanalu je pro vsechny proste malo. Ale jinak je to dost OT diskuse, myslim ze tu resil premisteni spoje, mozna by mohl popsat anteny a vykony jake tam ma

Dneska jsem běhal po střeše a zjistil jsem, že bude zřejmě chyba v pigtailech.
Jak jsem již napsal mam tam 2x JRC24 (vysílání z bodu) a 1x JRC24 Duplex (900m příjem na bod). Výkon na bod je stažen na 2dBm na kartě (JRC24 Duplex v Gentleboxu). Na těch vysílacích JRC24 jedu na 4dBm (3,6km a 4,8km). Mam to na jednom 2m stožáru, ale celkem blízko u sebe (nad sebou).

Zjistil jsem, že asi jak jsem to přenášel o dům dál, tak se mi uvolnili zřejmě ty U-FL konektory pigtailů u karet. Když jsem to tam lehce přitlačil prstem a měřil jsem ping tak ke klientovi, tak spadnul z 500ms na 1-5ms. Nějak jsem to tam namáčknul a 4 hodiny to šlo, ale pak to pnutí v pigtalu to asi zase uvolnilo. Ke všemu to mam v Gentleboxu, kterej je sice velkej, ale při větši větru se to třepe a to tomu asi taky nepomáhá. Jenže já tam mam uvnitř skovanou RB435G a ta má ty dvě karty tak nešikovně, že když to udělám a chodí to, tak při přišroubování do GB se to může zase uvolnit. Jaký používáte krabice na RB435G?

Dík za odpovědi. Jestli tu někomu přijde, že to mam úplně blbě tak nechť mi řekne co by bylo lepší udělat a můžeme se o tom bavit.

B.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

coz takhle pouzit karty s mmcx konektory?
0 x
Jan Ptáček

TTcko

Bishboun píše:No nevim, ale dle mého názoru frekvence 5745 až 5805 pro venkovní použití je zcela legální!!! A ten výkon.... nemusíte se obávat protože to nemám v defaultu a už vůbec né na max. Narozdíl od jiných počítám a neperu to na max. Jsem sice začátečník, ale nechci někde něco podělat, protože by se to hodně rychle otočilo proti mě. Zeptal jsem se protože jsem začátečník, nedělám wifi každý den, dle mého mám vše v pohodě, neporušuji zákon, ale přesto mi to blbne.

Podle čeho tak soudíš? jaký máš výkon, útlum na koaxu a zisk antén?
0 x