Hi,
mám otázku jak řešíte DNS u na koncových zařízeních u klientů, nikdy jsem to nepotřeboval řešit ale přecházím k jinému poskytovateli.
Témeř všude mam MK, par NS, celá sit statický routy.
Mám DNS od mého ISP plácnu: 100.99.88.77 a to mají i klienti nastavené v PC/NS/MK jde nějak toto zachovat i když budu mít teď jiné(10.10.10.10) od nového ISP ?
Nechce se mi obcházet klienty a měnit jim DNS v PC.
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DNS u klientu
DNS u klientu
0 x
Nu, někde v centrále udělet DSTNAT pro UDP/TCP spojeni jdoucích na 100.99.88.77:53 na nějaké nové IPčko resolvera?
0 x
Majklik píše:Nu, někde v centrále udělet DSTNAT pro UDP/TCP spojeni jdoucích na 100.99.88.77:53 na nějaké nové IPčko resolvera?
Pls můžeš napsat podrobněji jak to má vypadat

0 x
Tady to máš.
Dvě pravidla pro tcp a udp port 53.
ip fir nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=53 dst-address="ipcka_puvodniho_dns" action=dst-nat to-addresses="ipcka_dns_napr_8.8.8.8" to-ports=53
ip fir nat add chain=dstnat protocol=udp dst-port=53 dst-address="ipcka_puvodniho_dns" action=dst-nat to-addresses="ipcka_dns_napr_8.8.8.8" to-ports=53
Dvě pravidla pro tcp a udp port 53.
ip fir nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=53 dst-address="ipcka_puvodniho_dns" action=dst-nat to-addresses="ipcka_dns_napr_8.8.8.8" to-ports=53
ip fir nat add chain=dstnat protocol=udp dst-port=53 dst-address="ipcka_puvodniho_dns" action=dst-nat to-addresses="ipcka_dns_napr_8.8.8.8" to-ports=53
0 x