❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spojení dvou interface

Návody a problémy s konfigurací.
TrueFriend-cz

Spojení dvou interface

Příspěvekod TrueFriend-cz » 12 years ago

Dobrý den. Jak sloučit dvě interface WLAN a LAN na jeden rozsah IP. Nyní má WLAN 192.168.1.0/24 a ETH 192.168.2.0/24.
Jde mi o to abych na obou interface mohl používat 192.168.1.0/24.
Zkusil jsem v Address List přidat IP stejného ozsahu ale pak nešel internet na ETH vůbec.
Naposledy upravil(a) TrueFriend-cz dne 21 Jan 2013 01:48, celkem upraveno 1 x.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Vytvoř si bridge, pak do portů dej interfacy co tam chceš mít (WLAN a LAN) a pak tomu bridgi dej adresu 192.168.1.0/24 a máš to co jsi chtěl...
0 x

TrueFriend-cz

Příspěvekod TrueFriend-cz » 12 years ago

Díky. Setkal jsem se na tomto poli s celkem dost problémy. Na oficiálním foru Mikrotiku odpovědi byly směřovány na IGMP Proxy a problém. Přes *cast technologie zase problém. EoIP zase extrémně náročný na Mikrotik, atd. Příjde mi, že síťě nejsou na DLNA moc připravené. A sama technologie jak probíhá skenování je v podstatě neřízená střela. Mít několik televizí s DLNA, kde by po výpadku proudu začaly najednou skenovat, měl bych strach co mi kde v síti shoří. Aktivace IP->UPnP také nefunguje.
Naposledy upravil(a) TrueFriend-cz dne 21 Jan 2013 01:50, celkem upraveno 1 x.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

mikrotik na multicast je pripraveny,
dlna vyuziva jen multicast , zadny "cast" neznam , broadcast , unicast , multicast , ... ???
pokud to mas vse na eth portech, nemel by byt problem na to hodit jeden subnet v bridge a melo by se to rozbehnout ,
jinak multicast lze provozovat i pres subnety , vsechny routovaci masiny pak ale musi podporovat multicast , pokud to neni spojeno nejakym tunelem
rozbehnuti neni nijak slozite , i kdyz me osobne trvalo par dni , nezli jsem na to prisel , hlavne co vsechno k tomu je potreba
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam