❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Multicast přes PPTP

Návody a problémy s konfigurací.
a-vast

Multicast přes PPTP

Příspěvekod a-vast » 12 years ago

Zdravim mám takový to problém a nedaří se mi ho vyřešit.

Obrázek
V síti 192.168.1.0/24 je NAS, který vysílá Multicastově media sharing (DLNA) a potřeboval bych ho "přeroutovat" do sítě 192.168.10.0/24, přesněji na 192.168.10.15 (Samsung TV)
Oba MikroTiky mají RoS v.5.22, koukal jsem na možnosti s PIM nebo balíčkem Multicast, ale nějak se mi nedaři.
Destination address: 239.255.255.250:1900, multicastové vysílání(při Torchu) - co jsem zjišťoval měli by to být porty: TCP:2869(asi dat tok), UDP:1900(asi discovery)
Všechno ostatní přes PPTP funguje.

Moc krát děkuji za informace :-)
0 x

jakuub

Příspěvekod jakuub » 12 years ago

pptpckem to fakt nedas, jedine kdyby sis ty multicasty nejak skrz to naroutoval.

Tvoje reseni je podle me EOIP tunel.

UPRAVA:
jen si asi na ten mikrotik klientskej (tam kde neni subnet televize) pridej routu 239.255.255.250/32 smerem na mikrotik, za kterem je telka. Pokud ti ten tunel chodi, melo by to jet. Doporucuji ale ten tunel udelat na tom eoipu, at to zbytecne nezere prostredky.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

u nas jsem to rozchodil bez problemu pres nekolik rout , konkretne pro ten samsung tv
podminkou je, aby multicasting podporovali vsechnu routovaci masiny, zadne tunely nepotrebujes
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

a-vast

Tu routu jsem chtěl zkusil, ale myslel jsem že to tak nepujde :D njn proč to dělat složitě když to jde jednoduše.
Uvidim jak to bude žrát dat.tak a popř. vyzkoušim EOIP.
Díkes :)
0 x

a-vast

Tak jsem zjistil, že to funguje tak napůl, TV > NAS vidí, dostanu se i mezi soubory, ale když jakýkoliv otevřu, napíše mi to "NEPODPOROVANÝ FORMÁT SOUBORU", když projíždím složky tak to komunikuje takto:

Obrázek
jinak jsem zkoušel obyčejné AVI, které TV spustí třeba pomocí media centerů z PC
0 x

reset

mas tam nainstalovanej multicastovy package ?
instaluje se to extra , neni to soucasti baliku
0 x

a-vast

To jsem právě už zkoušel předtím ho tam dostat ale nešlo mi to. Je to RB750 a když ho hodim multicast-5.22-mipsle.npk do files tak po rebootu, se prostě nepřidá. Přes NetInstall by nebyl problem, ale neni rs232.
0 x

reset

to bude asi ten kamen urazu, ono to neni mips-le , ale mips-be

bez toho multicast baliku ti jakykoliv request skonci na prvnim routru a dal to neprojde
0 x

reset

kolik , jaky typy masin a jaky zapojeni mas v ceste mezi klientem a multicast serverem ? (vsechno , plz)
0 x

a-vast

Dost, jde to přes dva ISP, mám to hlavně kvůli fotkám.
Jinak jsem našel návod na NetInstall na RB750, tak zkusím a dám vědět :-)
Škoda že ta TV neumí SMB, pak by to bylo bezproblému.

1. připojte jednoduchý ethernetovým kabelem z tohoto počítače do prvního portu na RB750
2. Vypněte všechny brány firewall a antivirové programy na tomto počítači, zkuste to na non-Vista stroji, můžete dokonce pravým tlačítkem myši a spustit jako správce NetInstall
3. Spusťte NetInstall a umožnit PXE v nastavení
4. Zapněte RB750, zatím co držíte tlačítko, držte tlačítko, dokud LED zhasne, poté uvolněte tlačítko
5. počkejte, až se objeví v okně NetInstall zařízení
0 x